Първият и най-висок 360-градусов басейн в света ще отвори врати в средата на ноември в Дубай, предлагайки наистина зашеметяващи гледки на гостите си. Aura Skypool е разположен на 50-ия етаж на 52-етажната Palm Tower на остров Палм Джумейра - на зашеметяващите 200 м. над земята, разказва The Daily Mail.

Докато гостите се носят във водите на лагуната рекордьор, ще се радват на гледка  към Персийския залив и неповторимия силует на Дубай. Източната страна на басейна пък ще предлага поглед към блестящите небостъргачи на Dubai Marina.

Burj Al Arab ще пълни хоризонта от север, докато на запад архипелагът Palm Jumeirah се простира в залива. Ain Dubai - най-голямото и най-високо виенско колело в света ще виждат гостите на басейна на юг.

За достъп до Aura Skypool, създаден от Sunset Hospitality, гостите ще разчитат на специални асансьори, отнасящи ги до зона, разделена на две пространства - палуба с басейн и бар-салон.

Естествени материали, камък и бетон са използвани при проектирането на пространството, а съвременни геометрични акценти могат да бъдат открити навсякъде.

Два етажа по-горе, на 52-ия етаж, се намира The View at The Palm - 360-градусова палуба за наблюдение, отворена за обществеността през април.

Пропуските ще струват от 40 евро на човек.