В следващите няколко месеца ще има няколко дати, на които може да се насладим на феномена и да си пожелаем куп желания, пише в. "Всеки ден", До края на годината ще имаме възможността да наблюдаваме няколко метеоритни потока. С най-силна енергия обаче ще е този в нощта на 12 срещу 13 август, казват астролозите. Тогава ще бъде звездопадът на Персеидите. Те сбъдват най-много желания, смятат експертите в областта.

Тази година Луната ще е в намаляваща фаза и няма да пречи на гледката с ярката си светлина. Ще може да наблюдаваме по средно 50 метеора на час в съзвездието Персей. Намерете спокойно място, където може да се наблюдава падането на звездите. Усамотете се и в тишина си пожелайте желанието. Вглъбете се и го повторете три пъти, докато наблюдавате как вашата звезда пътува към Земята.

Така желанието ви ще отекне в Космоса, казват астролозите. Следващият звездопад, макар и с не толкова голяма интензивност, ще е на Орионидите, на 21 и 22 октомври. Средно ще падат между 20 и 25 метеора на час в съзвездието Орион. На 23 и 24 октомври в небето над нас отново ще има падащи звезди, но този път ще са от Южни Тауриди. Метеорите от този поток ще се наблюдават от 7 септември, но пикът им ще е от 23 октомври - по средно 5 метеора на час, а звезди от този поток ще падат до 19 ноември. На 11 и 12 ноември ще може да се наблюдава звездопадът на Северните Тауриди в съзвездие Телец. Тогава може да си пожелавате материални блага, защото Телецът е зодията на парите.

На 17 и 18 ноември ще един от най-ярките потоци нападащи звезди. Тогава ще можем да наблюдаваме Леонидите, които ще падат по средно 15 метеора на час в съзвездието Лъв. На 13 и 14 декември ще е най-интензивният звездопад. Метеорите от звездния дъжд на Джеминидите ще падат по средно 100 на час в съзвездието Близнаци. Най-ярки звездите ще са за жителите на Северното полукълбо. Последният метеоритен дъжд, сбъдващ желания, за 2015 година ще е на 21 и 22 декември. Тогава може да наблюдаваме Урсидите, чиято интензивност ще е средно 25 метеора на час в съзвездието Малката мечка.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg