Във всеки един ден, докато ние сме на работа, храним се или спим, някъде по света стотици изследователи и учени работят усилено по своите открития.

Сред най-големите научни прозрения за изминалата година е локализирането на най-големия вулкан на Земята. Той бе открит в началото на септември 2013 г. от група геофизици от университета в Тексас, пише Vesti.bg.

Съществуват обаче и открития, за които днешната наука така и не може да даде логично обяснение.

Жуженето в Таос

Някои от жителите и посетителите на малкото американско градче Таос, Ню Мексико, от години не могат да намерят обяснение за мистериозното нискочестотно жужене, което чуват постоянно. Странното е, че само около 2% от жителите на Таос твърдят, че имат подобен проблем.

Mеханизмът от Антикитера

Mеханизмът от Антикитера е антично устройство, предназначено да изобразява механически наблюдаемата конфигурация на слънчевата система. Останките от него са намерени сред предмети, свидетелстващи за корабокрушение, случило се около 70 г. преди новата ера, в близост до остров Антикитера. С въртенето на ръчка се задвижва система от метални зъбчати колела, които задават положенията на различни указатели върху предната страна на устройството.

Вижте във видеото кои са останалите открития, за които науката няма обяснение:

TrafficNews.bg