Всички имаме скрит супергерой в себе си, който с помощта на малко магия може да бъде изкаран наяве. В случая с Били Батсън, благорение на древен магьосник и една вълшебна дума , 14-годишният сирак може да се превърне в порасналия супергерой ШАЗАМ. По душа все още дете – в изваяното тяло на истински бог – Шазам се наслаждава на своята пораснала версия като всеки типичен тийнейджър със суперсили. Може ли да лети? Дали има рентгеново зрение? Може ли да изстрелва светкавици от ръцете си? Може ли да пропусне часовете в училище? С помощта на своя луд по супергероите приятел Фреди, Шазам се впуска да тества границите на своите възможности, забавлявайки се безразсъдно като дете, каквото всъщност е. Но той трябва да овладее тези супер сили бързо, за да се пребори с д-р Тадеуш Сивана, олицетворние на злото. Той е хвърлил око на силите на Шазам и иска да ги притежава.

Режисьор на филма е Дейвид Ф. Сандбърг („Анабел 2: Сътворение“), а актьорския състав включва: Закари Леви (сериала „Чък“) в ролята на едноименния супергерой на DC, заедно с Марк Стронг (поредицата „Kingsman“) в ролята на суперзлодея д-р Тадеуш Сивана и Ашър Ейнджъл (сериала „Andi Mack“) като Били Батсън. Питър Сафрън („Аквамен“, поредиците „Заклинанието“ и „Анабел“) е продуцент на филма. В „ШАЗАМ!“ участват още Джак Дилън Грейзър („То“) като най-добрия приятел на Били, Фреди, и номинираният за „Оскар“ Джимон Хонсу („Кървав диамант“) в ролята на магьосника. В актьорския състав са още Фейт Херман (сериала „This is Us“), Грейс Фултън („Анабел 2: Сътворение“), Иън Чен (сериала „Нови в квартала“), Йован Арманд (сериала „Хавай 5-0“), Марта Миланс („Убийствени жени“) и Купър Андрюс (сериала „Живите мъртви“).

Издържан в стила на DC вселената, но с невероятно забавен тон, насочен към семейната публика, сценарият е дело на Хенри Гейдън, по сюжет на Гейдън и Дарън Лемке, базиран на героите на DC. Шазам е създаден от Бил Паркър и Си Си Бек. Джефри Чернов, Кристофър Годсик, Уолтър Хамада, Джоф Джонс, Адам Шлагман, Ричард Бренър, Дейв Нюстадтер, Дани Гарсия, Хирам Гарсия и Дуейн Джонсън са изпълнителни продуценти.

"Шазам" тръгва по кината този петък!