Един от най-големите проблеми в новото строитрелство е липсата на достатъчно пространство. Голяма част от апартаментите са тесни и затова е необходимо допълнително разширяване. Често присъединяваме терасите към апартаментите, за да можем да разширим жилището.  Това обаче може да създаде страхотен ефект.

Пример за това е тази спалня:

Собствениците на жилището държали, когато се прибират у дома наистина да се чувстват като у дома, така че поставили множество задачи на дизайнерите. Основната идея на спалнята е да е комфортна и да създава усещане за спокойствие, а в този проект и двете са постигнати.

Интериорът на спалнята е в два основни цвята – бялото и естественият цвят на дървото, които заедно създават лекотата и простотата. Натуралното дърво, с което са покрити пода и стената над леглото дава усещането за селска къща, а ефекта, който създават необработените дъски ви кара да си свали обувките и да ходят боси, пише moderendom.ne. Друг естествен материал, който срещаме в тази спалня е естествената кожа, от която са изработени леглото и малкият диван.

Балконът е приобщен към спалното помещение и е превърнат в неизменима част от интериора. В допълнителното пространство, което е осигурено от това сливане, са разположени удобна работна площ с бюро и стенна етажерка и кът за почивка, включващ малък диван и масичка за кафе.

Остана да обърнем внимание и на тавана в помещението, тъй като той има с какво да ни впечатли. Дизайнът му е наистина интересен и различен, а присъствието на дървени елементи създава усещане за завършеност. Зад дървените летви е монтирано и скрито фоново осветление, което създава успокояващ ефект, когато се използва отделно.