Всяка година, както в света на модната индустрия, така и при интериорния дизайн, се случват различни метаморфози, които допринасят за появата на нови тенденции, а нашата цел е да ви информираме за тях, пише Moderendom.net. Интересно е как някои от тенденциите се запазват и се доразвиват през годините, други се появяват за малко, избухват и бързо залязват, а има и такива, които се появяват циклично, изчезват и после пак отначало. В тази статия ще погледнем това, което очакваме да бъде интересно през настоящата 2016 в света на интериорния дизайн.

prikazna-kashta-na-darvo-v-italiq-line

 Органични цветове 

Тази тенденция се запазва от предходната година и навлиза с още по-голяма сила в голяма част от жилищните интериори. Освен че е модерно, използването на цветове, свързани с природата ще създаде усещане за спокойствие и хармония, а предполагам, че тези усещания няма да са излишни в нито един дом.

  • Черно, бяло и органично кафяво (въглища)
  • Гранитно сиво и цвят на есенни листа
  • Естествените нюанси на дървото, натурално зелено и цвят наподобяващ слама

osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-1-1osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-1-2

 Плочки с геометрични модели 

В банята, както и в голяма част от кухните, плочките са един от най-често срещаните материали. Именно в тази част от нашите домове се очаква да забележим интересни тенденции, а една от най-популярната от тях е налагането на геометрични модели. Особено популярни се очаква да бъдат геометрични, строги или фантастични мотиви на линии, квадрати, диаманти, кръгове, полигони и правоъгълници.

osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-2-1

osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-2-2

Възглавници с графични принтове 

Интериорните тенденции през тази година със сигурност няма да подминат и малките неща в нашите домове като например декоративни възглавнички. Очаква се популяризирането на възглавнички със забавни, дори иронични изображения, както и сериозни такива, отново в ярки цветове и интересни изображения.

osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-3-1osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-3-2

Скандинавско вдъхновение 

Изчистените, семпли и практични интериори в скандинавски стил постепенно се налагат през годините, така че основните им характеристики и особеностите вече са доста близки до нас.

Ако искате да пресъздадете тази тенденция във вашите домове, ви препоръчваме да се придържате към следното :

  • Използвайте много бяло.
  • Мебели и аксесоари в лаконични форми.
  • Заложете на светлото дърво.
  • Много светлина, включително и изкуствена.
  • Няколко смели и атрактивни декоративни елементи.

osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-4-1osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-4-2

Тапети с метални отблясъци 

Те създават ефекта на трептене и понякога сякаш забелязваме нещо, което мърда върху повърхността на стените, тавана или в ниша. Подобни тапети правят атмосферата елегантна и ви позволяват да ограничите декоративните елементи до минимум.

Предполага се, че интересни ще бъдат тапетите с неутрален фон (бяло, кремаво, сиво), покрити с флорални или геометрични фигури със златни, сребърни или платинени отблясъци.

osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-5-1osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-5-2

 Стилна функционалност

Завършваме с един съвет, които освен, че ще ви помогне да следвате тенденциите в интериора, ще ви направи и много по-организирани и ще ви помогне да държите дома си подреден и стилен.

Пространството, в което живеем трябва да бъде добре планирано, с високо качество на дизайна и да притежава функционалност – казвали сме ви го много пъти, казваме го и сега.  

Напомняме го тъй като все по-модерно е да се използват мебели, които могат да предложат голям брой места за съхранение на домакински уреди, ежедневни предмети, аксесоари и други неща, които само натоварват интериора. Тенденциите са на показ да са само стила, качеството и нищо повече.

osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-6-1osnovni-tendentsii-v-interiora-prez-2016-6-2

Още новини четете ТУК

TNS.bg