"Омикрон" е съществувал десетилетия преди да бъде намерен днес... като два филма. Има две ленти с името Omicron, които излизат през 1963 и 2013 г. Интересното е, че и в двата сюжета става въпрос за края на света или застрашаване на човечеството.

Бизнесменът милиардер Ананд Махиндра просвети света с интересен аспект за новия вариант на Covid-19 Omicron. Изглежда, че филмите предсказват целия сценарий след 2020 г. на земята от известно време. Но все още не знаем дали човечеството печели или губи.

Omicron 1963 е италиански научнофантастичен филм за извънземен, който превзема тялото на землянин, за да научи повече за планетата и в крайна сметка да застраши човешката раса. Въпреки че пандемията Covid-19 не е свързана с извънземна инвазия, тя със сигурност е заплаха за човечеството поради нашествието на вирус.

От друга страна, във филма Omicron 2013, извънземно идва на земята заедно с ботанически вирус, който в крайна сметка заплашва света. За да бъдем честни, „Омикрон“ е буква от гръцката азбука. Не само филмите на Omicron са зловещо подобни на днешните кошмарни събития.

Ето нашите топ 4 филми и сериали, които предсказват бъдещето, включително пандемия като Covid-19:

1. Заразяване

Когато Covid-19 буквално спря света през 2020 г., този филм буквално завладя света. Все още е умопомрачително колко точно филмът представя целия сценарий за 2020 г., включително срива на социалния ред, теориите на конспирацията, използването на хомеопатични лекарства, произходът на вируса и евентуалното въвеждане на ваксината.

2. Вирус

Вирус е филм от 2019 година, базиран на епидемията от вируса Nipah през 2018 г. в Керала. Въпреки че този филм е базиран на истинско събитие, той все още зловещо предвещава и пандемията Covid-19. Това, по което се откроява, е дебатът дали избухването на вируса е заговор на държава или организация.

И до днес светът се опитва да разбере произхода на вируса Covid-19. Много са тези, които смятат, че пандемията е резултат от изтичане в лаборатория и дали изтичането е било умишлено или не. 

3. Блейд Рънър

Филмът от 1982 г., изобразява град в бъдещето. Версията на Блейд Рънър за град през 2019 показва дигитална реклама, която стана истина след излизането на филма. Освен това във футуристичния филм климатът става почти непригоден за живеене и всеки се опитва да напусне планетата и да намери по-добра.

4. ЕПИЗОД НА SIMPSONS 1993

Не само филмите, но и някои телевизионни сериали успяха да предскажат бъдещето. През годините Симпсън изглежда са предсказали няколко важни и зловещи събития. Епизод, излъчен през 1993 г., показва как избухването на „Осака грип“ разрушава социалния ред в Спрингфийлд, подобно на избухването на Covid-19 и последствията от него.

Тук вирусът също идва от азиатска страна – макар и не от Китай, този път от Япония. Грипът в Осака със симптоми, подобни на Covid-19 се разпространява през Спрингфийлд и домакинството на Симпсън, с изключение на Мардж.

Хаосът и социалното безредие, които следват епидемията, отново са подобни на пандемията и нейните последици. Това включва и кмета на града, който не приема вируса сериозно. 

Може би бъдещето все пак не е толкова непредсказуемо. Днес има няколко филма като поредицата Матрицата, Intersteller и Марсианецът, които предсказват бъдеще, което може да не е твърде далеч.