Най-новият Samsung Galaxy Note 4 беше официално обявен на IFA 2014, но какво е новото при предшественика на Samsung Galaxy Note 3?

Както се очаква телефона е с подобрен софтуер и хардуер, но няма промяна в размера на екрана и тук отново е 5.7 инча, но сега Samsung са решили да заложат на технологията Quad HD Super AMOLED, която възпроизвежда по-ясни и по-живи образи с дълбок контраст, по-добри зрителни ъгли и време за реакция една милионна от секундата, осигурявайки неповторимо визуално изживяване.

Телефонът включва още четириядрен Snapdragon 805 процесор, 3GB RAM, скенер за пръстови отпечатъци, опцията за измерване на пулса, 16-мегапикселова задна камера със Smart Optical Image стабилизатор, който балансира потрепването на камерата и автоматично удължава времето за експонацията и настройките на яркостта, 3.7-мегапикселовата предна камера с широк ъгъл на заснемане, до 64GB вътрешна памет и Android KitKat.

Нови промени има и в дизайна на телефона - нова метална рамка обгражда Note 4, а гърба на телефона е покрит със същия гумен материал, който сме виждали и при други Samsung устройства.

Samsung обещаха телефона да се появи на пазара от следващия месец и ще бъде в 4 цвята - бял, черен, розов и златен. 

Николай Камчев