Имаме за вас още нещо жеското, излязло от ежегодния симпозиум Wörthersee в Австрия, на който се събират Audi и Volkswagen, за да покажат най-новите си постижения. Вече видяхте зверското ново Audi TT. Сега е време и за последната концепция върху една от най-популярните коли в България, а и по света – Volkswagen Golf.

Volkswagen Golf GTE Sport е концепция за хибриден автомобил, чийто хибриден двигател е с мощност 385 конски сили и има възможност да измине 50 километра само на електрическа енергия. Машината може да достигне скорост от 100 км/ч само за 4.3 секунди, а максималната достижима скорост е цели 280 км/ч. Доста, имайки предвид че говорим за хибриден двигател, но това не е най-интересното при новият Golf GTE Sport.

Както можете да видите от снимките по-долу, автомобилът предоставя възможността водач и пасажер да седят в свои собствени „капсули“, които са изобретени от въглеродни нишки. Седалките са поставени в големи ниши, отделящи водача от останалите, които се возят, а това предоставя високо ниво на сигурност, точно заради въглеродните нишки, от които е съставена вътрешната част. Какво да кажем за таблото и останалата част от колата? Въпреки че отвън прилича на стандартна модерна спортна кола, отвътре Volkswagen Golf GTE Sport е като космически кораб. Като цяло дизайнът е силно футуристичен.

Не изглежда скоро да видим тези идеи в някой нов модел на Golf, но Volkswagen го представиха на автошоуто, което означава, че усилено се работи по технологията. Кой знае, може това наистина да е Golf-ът на бъдещето?

TrafficNews.bg