Жителите на Токио се умориха да резервират маси в ресторантите седмици по-рано и да стоят на опашки за свободно място в баровете.

В същото време и домашните купони не са решение. Алтернативата е факт – вземане под наем на студио-кухня за събития.

Японските предприемачи от архитектурно бюро Schemata Architects зарадваха жителите на Токио с нов кулинарен проект – открита кухня в района Кебаси.

Както съобщава изданието Designboom, цитирано от profit.bg, в страната отдавна е нараснало търсенето на пространства, които може да бъдат използвани по различни поводи – от семейни вечери до приятелски събирания.

Наемайки това студио на два етажа, вие получавате печки, маси, плотове за работа и други обичайни неща, които са налични в типичните барове и ресторанти.

Влизането в студиото става през централния вход – през красиви врати, а също така и през задния вход, до който води една тясна пътечка.

Създателите на студиото смятат, че по този начин облекчават живота на хората, които не могат да си позволяват устройването на скъпи вечери в ресторанти – вместо това те могат да наемат помещението и да приготвят храната за всичките си гости.

Този продукт е добре дошъл и за шеф готвачи, които искат да организират мастър класове за обучаващите се готвачи или пък аматьори.