Лятото е сезон, в който искаме или не, трябва да показваме малко повече тялото си. Но ако не се чувствате уверени, не бързайте да прикривате несъвършенствата си. Запомнете златното правило: „Няма лоша фигура, има лошо скроена дреха“.

Вижте в следващите редове някои идеи за летни облекла, които ще прикрият излишните килограми.

Насочете цялото внимание към центъра на тялото си

Това е един от най-старите трикове. Превръщането на талията ви във фокусна точка на вашето облекло прави средната част на тялото ви по-малка. Поставянето на колан с принт на квадрати върху рокля с падаща талия е страхотна идея, която ще ви даде точно това. Друг трик за прикриване на някои проблемни зони по долната част на тялото, като същевременно минимизирате средната част, е да пъхнете тениската си в широка пола с волани. Говорейки за дрехи с волани, трябва да се отбележи, че добавянето на плат няма да ви накара да изглеждате по-едри.

Носете къси топове, за да изглеждате по-слаби 

Може да не ви се вярва, но късите топове могат да ви помогнат да изглеждате по-слаби, само ако изберете такива с правилния размер и се уверите, че стигат до талията ви. Носете дреха с висока талия, като панталон или пола (може да е черна, за да се увеличи минимизиращият ефект) и сте готови. Когато се съмнявате, винаги избирайте изцяло черно облекло (от главата до петите). Изпитана и успешна рецепта!

Изберете вертикални ивици

Въпреки това, което някои жени мислят, вертикалните ивици наистина ще направят фигурата ви по-фина. Те ще я направят по-дълга и по-слаба. Само чифт шорти или топ с щампа ще свършат отлична работа. Ако райетата не ви харесват толкова много, можете алтернативно да изберете едри шарки или щампи, които привличат окото и го разсейват от частта на тялото, с която не се чувствате много уверени да се показва. Така че, не се страхувайте да играете с щампи и ярки цветове.

Използвайте илюзията за по-малката талия 

Не всяка дама е надарена с перфектния размер на талията, а мнозина трябва да залагат на тежки тренировки и диети, за да намалят обиколките си навреме преди началото налятото. Ето един трик, можете да създадете илюзия за по-малка талия само с правилните дрехи. Всичко, което трябва да направите, е едно просто нещо – контраст на талията! Друг начин да направите това е да сложите пояс или колан, съветва az-jenata.

Правете комбинации

От геометрични принтове до райета, смесването и съчетаването на различни десени са чудесни начини да промените външния си вид. Всичко, което трябва да направите, е да изберете две щампи, които са напълно различни една от друга, едната за долната част на тялото ви, а другата за горната част. Можете да комбинирате тези избори на щампи с други дрехи като шорти с висока талия и изрязан топ и сте готови. Това е най-простият и стар трик за това как да се обличате, за да изглеждате по-слаби през лятото. Но тук има едно условие – бъдете внимателни – само с правилните щампи изглеждате така, сякаш лятото е тук само за вас.

Изберете подходящия бански

Имайте предвид, че бански костюм, който покрива ханша, има обратен ефект, защото долнището акцентира на най-широката част на бедрото, подчертавайки ширината. За разлика от оскъдните стилове от миналото, съвременните бански от две части са създадени, за да ласкаят дамите с извивки, а комбинираните стилове са идеални за балансиране на различните типове тяло. Горнище с детайли като волани създава илюзията за обем отгоре, а долнището с висока талия, което се извива около горната част на бедрата, прави краката да изглеждат по-дълги, оптически минимизирайки бедрата. Бонус съвет: помогнете за премахването на целулита със скраб с кафе.

Прикрийте по-едрите ръце 

Късите ръкави, които са по средата между рамото и лакътя, предлагат известно покритие на по-големите ръце, но също така насочват погледа към най-широката им част, което ги прави да изглеждат по-дебели, отколкото са в действителност. Съвет от експерти: изберете модел без ръкави! Може да звучи контраинтуитивно, но показването на ръцете отгоре надолу привлича погледа нагоре и надолу, удължавайки цялостно външния ви вид така, че ръцете да изглеждат по-дълги и по-слаби. Освен това, рокля с дълбоко V-образно деколте и графичен принт кара погледа да се движи към центъра на гърдите и далеч от ръцете, така че те изглеждат по-малки. Особено подходящ избор – рокля с колан. Тя прави талията по-малка и е своеобразна фокусна точка, намалявайки обема около ръцете.