В повечето случаи Google е търсачка, която може да бъде много полезна при намирането на нещо, от което се нуждаете. Но понякога Google може да бъде напълно погрешно решение.

Ето нещата, за които говорим:

Дешифриране на симптоми и откриване на заболявания

Ако не се чувствате добре или имате определени здравословни проблеми, потърсете медицинска помощ. Не си откривайте сами симптомите. Това само ще ви обърка или паникьоса, така че може да влоши ситуацията.

Раждане

Трябва да знаете, че всяка жена е различна и не всяко раждане е същото като всяка бременност. И докато във филмите всичко изглежда твърде стресиращо или силно, в действителност процесът на раждане е съвсем различно преживяване. Затова не се опитвайте да търсите неща по тази тема.

Вашето име

Не е тайна, че живеем във време, когато споделяме поверителността си в социалните мрежи, без да ни мигне окото. Ако се опитате да потърсите името си в Google, може да срещнете неприятни резултати. Лоши снимки, остаряла информация, неподходящо съдържание, неща, които приемаме твърде сериозно. Ако попаднете на подобно нещо, ще искате да го изтриете, но това не е лесна задача.

Престъпно споделяне или нещо свързано с престъпление

Можете да търсите такива неща от любопитство, но не е много умно да търсите нещо от сорта на "как да направя бомба" или "как да направя амфетамин". Имайте предвид, че службите за защита и контрол на наркотиците винаги следват такива търсения и вашият IP адрес може да се появи в такава база данни, пише Bright Side.

Не бихте искали да си навличате такива проблеми, нали?