Ето няколко лесни трика, които може би нямате и на представа как да направите с вашия смартфон.

Снимане на екрана

Някога чудили ли сте се как да снимате нещо от екрана на телефона ви? Може би някое забавно съобщение от приятели, интересна публикация във Фейсбук или просто искате да изпратите снимка на приятел, за да покажете как да направи нещо?

iPhone

Задръжте Home бутона заедно със копчето за заключване на телефона. Ще чуете звук на снимане и ще може да намерите снимката във вашата галерия със снимки.

Android

Задръжте едновременно бутоните за заключване и за увеличаване на звука. Снимката ще се запази във вашата галерия. Този метод работи само на телефони с Android 4.0 или по-нова версия, за по-стари телефони може да използвате приложения като AirDroid.

Светкавицата на камерата да свети при известие

Искате безшумно да разбирате за получаването на някакво известие, дори и без вибрация? Можете да направите светкавицата на вашата камера да премига при получаването на някакво известие.

iPhone

Отидете в  Settings>>General>>Accessibility и включете опцията "LED Flash for Alerts." Сега всеки път, когато получите известие вашата светкавица ще премига.

Android

Отидете в Настройки>>Достъпност (Settings>>Accessibility) и включете "Светкавица при известие" („Flash notification“). Ако нямате такава опция на вашият телефон, може да опитате с приложение като Flash Notification 2.

По-лесен начин за заснемане на снимка

iPhone

Когато е включена камерата на телефона ви, може да заснемете снимка просто с натискането на бутона за увеличаване на звука.

Android

Отворете приложението си „Камера“ и отворете настройките. Отидете на опцията „Гласов контрол“( „Voice control“) и я включете. Сега може да заснемете снимка само като кажете някоя от следните команди : "Capture," "Shoot," "Smile" and "Cheese". Ако вашият телефон не притежава тази функция ще ви бъде необходимо приложение като Say Cheese.

Николай Камчев