На 20-ти февруари, рожден ден празнуваше барбадоската музикална изпълнителка, композитор, модел и актриса Риана.

Робин Риана Фенти е с афро-гвианско, барбадоско и ирландско потекло. Сейнт Майкъл, Барбадос е роденото място на певицата.

Тристайно бунгало в Бриджтаун , в такова жилище расте, докато продава дрехи с баща си на улична сергия.Била  във военна програма, която обучава военните в Барбадос. Риана така и не завършва Гимназия. На 16 години се мести в САЩ, за да преследва музикалната си кариера. Джей Зи е човекът, който открива таланта ѝ. "Umbrella" е песента, с която добива световна популярност, а Мадона е певицата, повлияла най-много на творчеството на Риана.

34-годишната певица определя Крис Браун като първата си голяма любов, въпреки че именно заради него тя става жертва на домашно насилие.

Риана създава козметична марка на име Fenty Beauty, а  SAVAGE X FENTY BY RIHANNA е  името на линията й бельо. Тя държи 6 рекорда на Гинес, има 8 издадени албума до момента, 9 са наградите ѝ Грами, 12 са призовете на Риана от Музикалните награди на Billboard, 13 са отличията на певицата на Американските музикални награди и 25 е броят на татуировките на изпълнителката, който непрекъснато расте.

Интересен факт е, че Риана застрахова краката си през 2007 г. за 1 милион долара. 

Тя не обича да яде зеленчуци и пие по един шот винаги преди да излезе на сцената. Очаква дете от рапъра ASAP Rocky.

Риана е една от най-влиятелните личности на всички времена - с тази титла е отличена от редица издания, сред които Forbes, Time и други.