Вдъхнете нов живот на предметите около вас, които на пръв поглед ви изглеждат излишни и непотребни. Днес сме ви приготвили цели 18 идеи, с които от старите вещи ще създадете нещо красиво и креативно за вашия дом, двор или градина, пише 1001idei. 

1. Закачалката за панталони успешно можете да използвате да закачите рецептата, по която в момента готвите край печката.

Идеи за дома и градината

2. Не изхвърляйте празните буркани от доматено пюре или грах, те ще ви служат вярно още дълго като буркани за подправки като на капаците сложите и декоративна дръжка за по- лесно отваряне. Така винаги необходимата подправка ще ви е под ръка и няма да има недоволни заради липсващи аромати в яденето.

Идеи за дома и градината

3. Консервните кутии, които сте изпразнили, можете да използвате като свещници в двора. Оцветете ги в любимите си цветове. Можете да ги украсите и с различни по големина дупки, за да могат да пръскат повече светлина и сложете на дъното чаена свещичка.

idei bezpolezni polezni 03

4. Пластмасовите кутийки от бонбоните Тик-Так можете да преобразите в удобна кутийка за черните фибички, които винаги не са на мястото си, когато ги търсите.

Идеи за дома и градината

5. Старият гевгир може да стане чудесна висяща саксия за цветята на терасата.

Идеи за дома и градината

6. Празната кутия за тоалетни кърпички успешно може да събере всичките ви по-дребни предмети по бюрото и да се превърне в чудесен органайзер с малко творчество от ваша страна.

Идеи за дома и градината

7. Не изхвърляйте старата стойка за ножове. След малко украсяване, ще можете да я преобразите в удобна стойка за пастели, моливи или четки.

Идеи за дома и градината

8. Превърнете старите дървени касетки в елегантни шкафчета за обувки в антрето. Достатъчно е да ги боядисате в подходящ цвят и да им намерите мястото.

Идеи за дома и градината

9. Празните кенчета от безалкохолни напитки можете да изрежете в определени форми и да подредите красиво пано. Проявете творчество и украсете дома си.

Пано от кенчета

10. Саксиите, в които купувате вашите цветя от цветарския магазин са грозни и винаги се стараете да ги смените с други, които купувате допълнително. Можете да си спестите разходите като боядисате саксията на цветето с бяла боя след като сте апликирали живи цветя върху нея. Опитайте! Изглежда доста изискано.

Идеи от старите вещи

11. Помислете внимателно дали искате да изхвърлите стария маркуч от прахосмукачката. Той може да стане чудесна основа за изработването на огромен коледен венец за входната врата на дома ви.

Идеи от предмети

12. Старата бутилка от сок, можете да превърнете в чудесен снежен човек.

Идея снежен човек

13. Едва ли бихте се сетили за друго приложение на старата метла. Оказва се, че можете много успешно да посадите своите моливи и химикалки в нея.

Идеи от предмети

14. Дървената табла от леглото на баба ви може да изиграе ролята на красива закачалка за хавлии.

Идея от старото легло

15. От излишната дъска, отрязана при ремонта, можете да си изработите удобна поставка за сапуна, тривката, душ-гела или чашата с вино за ваната.

Какво да направим от старата дъска

16. Не се отнасяйте към старите автомобилни гуми като към отпадък. От тях може да се получи чудесен цветарник, достатъчно е да си изберете форма и цвят и ще имате стилен цветарник в двора или на терасата.

старите автомобилни гуми

17. Старите форми за блатове за торта и тавички можете да превърнете в удобна фруктиера на два или три етажа. Така ще имате уникална фруктиера и красив декор за кухнята.

idei bezpolezni polezni 16

18. Можете да превърнете старата поставка за въдици на дядо ви в поставка за слънчевите очила на семейството. Така определено няма да ги търсите по половин час преди да излезете и да закъснеете за всички предварително организирани дейности.

idei bezpolezni polezni 17

Още новини ТУК

TNS.bg