Няколко малки промени наистина могат да помогнат на тялото ви да върши основната си работа всеки ден в дългосрочен план: да се прочисти от токсините. Вашето тяло непрекъснато се отървава от токсините и целта ви трябва да бъде допълнителното стимулиране на естествените процеси в организма с няколко малки тактики.

Правилна хидратация

Пиенето на вода през деня позволява на тялото ви да използва този природен еликсир в своя полза, така че пийте вода между храненията. Клиниката Майо препоръчва доза от 9 чаши вода на ден за жени и 11 чаши вода за мъже, но много други неща също влияят на хидратацията. Ако спортувате, пиете много кофеин или планирате да прекарате деня на слънце, не забравяйте да увеличите приема на вода. Ползите от водата за тялото ви са безкрайни: детоксикация, загуба на тегло, намалено чувство на слабост, предотвратяване на главоболие и по-добро храносмилане.

Пийте вода с лимон

Лимонената вода е чудесен заместител на соковете. Въпреки че лимоните имат киселинен характер, те се превръщат в алкалоиди в тялото ви. Пийте топла или хладка вода с лимон сутрин на гладно, за да хидратирате тялото си и да прочистите черния си дроб.

Добавете кокосово масло

Започнете или завършете деня с чаена лъжичка кокосово масло. Известно е, че ускорява метаболизма, а освен това е чудесно, ако го добавите към кафе, чай или смути.

Гладувайте за 12 часа

Би било идеално да гладувате 12 часа между вечерята и закуската. Първите 6-8 часа след вечеря, тялото ви е фокусирано върху храносмилането, а последните 4 часа са посветени на прочистване на тялото и това е най-ефективният период за изгаряне на мазнини.

Спете в напълно тъмна стая

Инвестирайте в тъмни завеси и не позволявайте на сутрешната светлина да ви събужда (включително улични лампи, мобилни телефони или телевизори). Ползите от съня са: регулиране на хормоните, намаляване на апетита, облекчаване на нивата на стрес, намаляване на депресията, повишаване на креативността, подобряване на паметта и положителна перспектива за живота.

Масажирайте кожата си

Отделете няколко минути за масаж на кожата си сутрин или вечер, за предпочитане преди душ, да се отървете от мъртвите клетки и да я оставите да диша свободно. Масажът стимулира притока на кръв към тялото и увеличава лимфния дренаж, което потенциално може да намали целулита.