Добавянето на малко цвят в стаята винаги е добро решение, но не винаги боядисването е опция. Вместо това, опитайте тези лесни идеи, с които стаята ще бъде по – свежа и по – цветна.

Всекидневната

 

Всекидневната е стаята, в която каним гости и трябва да се стремим да я запазим спретната и чиста. Истината е, че често масичката за кафе, акцентната масичка, рафтовете и дори дивана са затрупани с възглавници, одеяла, книги…Дайте цвят на място, което няма да бъде затрупано в бъркотията, като го сложите на стената, където може да отклони вниманието на гостите от бъркотията.

Трапезарията

Повечето трапезарии се ползват ежедневно, затова съживете вашата с предмети, които са лесни за поддръжка и не задържат прах. Голямата тава с малки аксесоари, ваза с цветя или купа с плодове са малка част от нещата, които може да сложите тук.

Кухнята

Добавянето на някакъв цвят на кухнята може да е трудно, най – малкото, защото това е място, което е работна зона и изисква ежедневна поддръжка. Помислете за под с цветни плочки, постелка (килим, черга) или ярък кухненски гръб. Това е достатъчно, за да направите стаята по – свежа и привлекателна.

Спалнята

Фокусна точка (на практика и физически) на спалнята е леглото, разбира се. Облечете го с ярка завивка, юрган, покривало или друго топ одеяло. Така ще озарите стаята и ще привлечете вниманието.

Банята

Завесите за душ са най-лесният и бюджетен начин да промените банята. Изберете такива, които кореспондират с цвета на плочките или в контраст (според вашите предпочитания). Ако разполагате с прозорец, помислете за завеса с цветен мотив.

Коридорът

 

Коридорите често са тесни и тъмни, а добавянето ба цвят може да бъде и малко рисково. Потърсете антични огледала с дебели рамки, златни или цветни, за да увеличите количеството светлина в пространството и да създадете ярко присъствие.

Източник: Idei.bg