Нека бъдем реалисти - няма жена, която да няма целулит, разликата е, че етапът е различен. Целулитът е резултат от метаболитни нарушения в подкожната мастна тъкан.

Видимостта му зависи от няколко фактора: генетика, ежедневна активност, грижи и разбира се хранене. Различните диети могат да имат положителни и отрицателни ефекти върху целулита.

Днес ние се фокусираме върху напитките, чийто прием в организма трябва да намалите, за да улесните процеса на намаляване на така наречената "портокалова кора".

Кафе

Вярваме, че не сте много щастливи от това. Въпреки това, експертите препоръчват да се откажете от кафето завинаги. Чаша натурално кафе в началото на деня няма да навреди на тялото, но не бива да злоупотребявате с него. Кофеинът стимулира повишеното производство на адреналин, което може да подчертае появата на целулит. Най-добре е кафето да се замени със зелен чай, който премахва токсините и нормализира телесното тегло. В допълнение, той понижава нивата на кръвната захар и е по-безопасен за нервната система. В зеления чай има и кофеин, но неговото предимство е, че той съдържа и много антиоксиданти, които прочистват организма.

Преработено мляко

Млякото на рафтовете на супермаркета често преминава през няколко етапа на преработка, за да подобри вкуса и да удължи срока на годност на продукта. В резултат на това тялото изпитва затруднения с храносмилането на този продукт и вещества, които не могат да бъдат преработени, се абсорбират в кръвта, натрупват се под кожата и причиняват подуване и целулит. А вие колко често пиете кафе и мляко?

Газирана вода

Газираните сокове съдържат огромно количество захар и затова е по-добре да се пие по-рядко. Но дори газираната вода може да причини целулит. Газовете задържат вода в тялото и възпрепятстват микроциркулацията, поради което части от тялото ви набъбват. Заменете газираните напитки с негазирана минерална вода или обикновена вода. Ще помогнете на кожата да стане еластична и гладка.

Бира

Бирата съдържа растителен естроген - женски хормон, който транспортира токсини от жизненоважни органи до места, където разлагането ще бъде по-малко опасно за организма. Тук се образува целулит. Освен това имайте предвид, че алкохолът повишава апетита.