Когато кажем най-секси акцент, повечето хора правят асоциация с френския, за който се смята, че е езикът на любовта. Е, според платформата за езиково обучение Babbel, френският официално вече не е световният първенец.

Това смело изявление идва като разочарование за мнозина, особено след като през 2017 г. Babbel анкетира повече от 15 000 души, които определят именно френския за "най-секси акцент".

И така, кой е успял да детронира езика на любовта? 6000 души от Обединеното кралство, Франция, Испания, Италия и Германия, както и САЩ, са били помолени да оценят кои езици се възприемат като "най-секси", "най-романтични" и "най-страстни".

Снимка 652781

Констатациите показват, че италианският език се възприема като "най-секси" и "най-романтичен" от най-голям брой от хората, участвали в проучването.

"Има определени характеристики на италианския, които могат да допринесат за привлекателността му", обяснява преподавателят от Babbel Ноел Волф пред британския вестник Daily Mail.

"Повишаването и спадането на височината на тона в говоримия италиански може да създаде музикално качество, което някои хора намират за съблазнително и привлекателно", каза Волф. "Някои фонетични характеристики, като въртенето на звуците "р", могат да бъдат отличителни в италианския, което за мнозина се смята за очарователно или привлекателно."

Британският английски се оказа "най-учтивият", докато немският спечели първото място за "най-директен" език. Проучването също така разглежда отношението на партньори, говорещи различни езици.

Снимка 652782

Според изследването повече от 70% от анкетираните британци съобщават, че ако техният романтичен партньор има различен роден език, изучаването на езика би помогнало за по-силна емоционална връзка между тях.

През 2017 г. лингвистът Пати Аданк, професор по възприемане и производство на реч в University College London, отбеляза, че "англоговорящите са привлечени от мелодията на език като френски или италиански".

Други лингвисти и психолози често се позовават на социални и културни асоциации, като акцентите са фактор за привличане в този вид проучвания. Но както и да го рационализираме, резултатите са налице и Франция ще трябва да преглътне загубата си.

 

Източник: Lifestyle.bg