Когато чуете думата котка си представяте пухкаво, сладко, мило и дружелюбно животинче, нали? Външният вид на Джердан е пълната противоположност на това. Той е без козина, целият е набръчкан, а погледът му е направо смразяващ. Като разгледате снимките на Джердан в социалните медии ще се убедите, че той заслужено печели титлата "най-страшната котка в света".

Ако го погледате достатъчно снимки обаче, рано или късно той ще ви стане симпатичен с непривичния си външен вид. С начина, по който изглежда, тази котка-сфинкс е спечела сърцата на своите 32 800 последователи в инстаграм.

Джердан определено има вид на злодей, но всъщност изобщо не е такъв. Той си остава шест и половина годишно коте, което обича игрите. 47-годишната му собственичка Сандра Филипи се влюбва от пръв поглед, тогава Джердан е дванадесет седмично розово набръчкано коте.

"Набръчканата му розова кожа, фина като праскова, тюркоазените очи, сини като океана ... бях влюбена," споделя Сандра Филипи. Тя допълва, че повечето хора са изплашени от домашния й любимец в началото, но след това бързо се влюбват, след като осъзнават какво сладко момче е той.