Докато Холивуд е в разгара на сезона на наградите - когато студия и издатели на медии определят с трудност най-добрите филми за годината, критици потърсиха и нещо различно - най-лошите. Сайтът Metacritic представи антикласация с 25-те най-неуспешни филмови продукции на годината, съобщава Business Insider. 

На първо място е комедията "Девет живота" с участието на Кевин Спейси, Дженифър Гарднър и Кристофър Уокън. Сюжетът на филма разказва за бизнесмен, който няма време за семейството си. По стечение на обстоятелства магьосник затваря духа му в тялото на котка. Един от отзивите за продукцията е: "През 87-те мъчителни, безрадостни минути, филмът би могъл да накара и най-големия любител на котките да ги намрази". 

Драмата "Денят на мама" с Джулия Робъртс в главната роля, е подгласник в класацията, допълва bTV онлайн.

Режисьорът Гари Маршал, познат с филми като "Денят на влюбените" и "Новогодишна нощ", обединява различни истории в сюжета с образа на майката. Един от критиците на филма пише: "Денят на майката" е кинематографичният еквивалент на това да разлееш горещо кафе върху майка си, докато й носиш изгорял тост за закуска в леглото."

Челната тройка на срамната класация допълва комедията "Ох, на дядо!", в която Зак Ефрон е в ролята на внук на разкрепостения си, жаден за приключения дядо, изигран от Робърт де Ниро. Отзивите от него са: "Ако "Ох, на дядо!" не е най-лошият филм за 2016 г., то ми предстои сериозна кинематографична агония в близко бъдеще".

Включени са още анимацията "Норм - полярният мечок", драмата "Море от дървета" на американския режисьор Гюс Ван Сант, "Боговете на Египет" - "една епична катастрофа!", биографичната кинопродукция за Нина Симон "Нина", адаптираният по компютърните игри "Уоркрафт", вторият филм от поредицата "Денят на независимостта: Нова заплаха", "Петата вълна", "Зулендър 2", "Ледена епоха: Големият сблъсък" и "Алиса в Огледалния свят", които също не се пропръчват за гледане.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg