Всички жени мечтаят за ефективен . Все пак това е скритото оръжие на всяка представителка на нежния пол. Използваме какви ли не козметични продукти, които понякога имат ефект, но в други случаи ни оставят разочаровани и целта ни в крайна сметка не е постигната. Днес сме решили да Ви представим няколко лесни начина, за да възвърнете нормалните си обем и дължина на косата.

Придържайте се към редовна хигиена

Измиването на косата премахва едни от най-вредните бактерии и гъбички, обитаващи скалпа ни, с което се предотвратява развитието на локални възпаления по кожата. Въпреки това, честото измиване на косата може да доведе до отстраняване на важни и необходими за растежа на косата вещества. Именно поради тази причина е необходимо да се открие балансираното поддържане на хигиена. Никога не забравяйте да изсушите Вашата коса, за да може тя да изглежда здрава и свежа.

Косата Ви не се нуждае от редовно третиране

Това може да бъде най-добрата превенция срещу косопад, ако ограничите използването на маши, преси и сешоари, които увреждат косъма. Топлинната обработка, която почти винаги е в комбинация и с химична такава, визирайки различни козметични препарати за коса, могат да действат унищожително на белтъчните вериги, изграждащи косъма. Точно поради тази причина е редно да се опитаме да ограничим максимално това влияние. Достатъчни са климатичните фактори като промяна в атмосферното налягане, влажност и темпертура на въздуха, които и без това не ни помагат особено в грижата за косата.

Здравословният начин на живот – трамплин за по-здрава коса

Определено движението действа позитивно върху цялостния метаболизъм на нашето тяло, а заедно с това и изхвърлянето на вредните токсини, които могат да се окажат вредни и за косата ни. Нека не забравяме, че храната е единственият начин за набавяне на незаменими аминокиселини за тялото ни, с което можем да осигурим необходимите градивни елементи за всички структури, включително космите. Именно затова трябва да се грижим по-стриктно за диетата, която спазваме, когато желаем да постигнем ефективен растеж и здравословна среда за нашия организъм.