Всички си служим с лъжи в ежедневието. Едни повече, други по-малко. Повечето са невинни или благородни лъжи, но защо го правим? Разтягането на истината е естествен компонент на човешкия инстинкт, защото това е най-лесният начин. Всички го правим, така че няма причина да го отричаме. Лъжите могат да спасят връзката ни, да ни извадят от неудобна ситуация, да ни спечелят време и т.н. Вероятно светът е по-добро място благодарение на нашите малки благородни лъжи.

Докато не нараняваме останалите или не нарушаваме закона, тези невинни лъжи могат да направят живота по-приятен. Те могат да абсорбират потенциалния сблъсък между различни личности в колебливи настроения, в които неизбежно изпадаме преминавайки през динамичното ежедневие. Повечето от тези малки лъжи просто представят истината по един малко по-различен начин.

Ето някои от тях:

1. Не бях аз! – Защото за някои неща не си струва да поемаме отговорност.

2. Масата ще е сервирана след 5 минути. – Защото звучи много по-добре, отколкото след 15 минути.

3. А, да! В това има смисъл. – Защото при вариант Б трябва да си призная, че съм невеж.

4. Много ви благодаря! Прекрасно е! – Защото да кажете на човека, подарил ви подарък, че не ви харесва ще ви направи да изглеждате като безчувствен гадняр.

5. Изглеждаш прекрасно в тази рокля! – Защото е по-добре, отколкото да получите шамар.

6. Не, полицай…нямах представа колко бързо съм карал. – Защото да отречеш е по-добрият вариант в тази ситуация, отколкото да си признаеш.

7. Аз съм на 29. – Защото в една определена възраст представянето на по-малко години те кара да се чувстваш по-добре.

8. Да! Ще започна да го работя колкото се може по-скоро! – Защото ако кажеш, че имаш още 10 неща да свършиш преди да се заемеш с това, човекът срещу теб ще се подразни.

9. Аз съм на 21 години, висок съм 1,90, добре сложен. – Защото ти не можеш да ме видиш онлайн в този чат.

TrafficNews.bg