Това е рубриката, в която ще ви припомни, какви важни събития са се случили на днешния ден - събития, дали отражение по света и в България, както и любопитни факти и истории.

На 25 януари 1858 година за пръв път е изсвирен Сватбеният марш. За пръв път той официално е прозвучал в увертюрата на операта „Сън в лятна нощ” на 25 януари 1858 година в Лондон.

Сватбеният марш е написан от Феликс Менделсон Бертолди през 1842 година. Като сватбен марш  мелодията се утвърждава след сватбата на английската принцеса Виктория и пруския принц Федерик Уилям. Принцеса Виктория сама избира музиката за церемонията. Кралските церемониалмайстори подготвят красив ритуал – булката в бяла рокля с воал, под музиката върви към олтара, водена от баща си. Всички вестници гърмят след сватбата, а модата бързо се разпространява в Европа и Америка. 

На днешния ден през 1947 година умира Ал Капоне. Той е  най-яркият представител на организираната престъпност в САЩ и света. Под прикритието на мебелен бизнес, Ал Капоне се занимава с рекет, нелегален алкохол, хазарт и сводничество в Чикаго. Той става печално известен по време на сухия режим в САЩ в Чикаго като съосновател и шеф на организирания престъпен синдикат Chicago Outfit. 

Капоне е роден в Ню Йорк и е дете на италиански имигранти. След като навършва 20 години, той се премества в Чикаго и става бодигард и доверено момче за всичко на Джони Торио, главатар на престъпен синдикат, който нелегално доставя алкохол и се ползва с политическа защита. Конфликтът с друга гангстерска група се оказва ключов в издигането и падането на Капоне. Торио се оттегля, след като за малко не е убит и дава властта си на Капоне. Капоне разширява контрабандния бизнес чрез все по-насилствени начини, но взаимно ползотворната му връзка с кмета Уилям Томпсън и градската полиция го оставят в безопасност от силите на реда.

Капоне е считан от мнозина за съвременен Робин Худ. Той прави дарения на различни благотворителни организации. Имиджът му обаче бива уронен в Деня на Св. Валентин, когато седем вражески гангстера са убити посред бял ден. Федералната власт решава да вкара Капоне в затвора и го дава под съд през 1931 г. за укриване на данъци, което по това време е федерално престъпление. Престъпната му империя му носи по 100 000 долара седмично. Той е осъден на 11 години затвор. На 25 януари 1947 г. Капоне умира от сърдечен арест, след като претърпява инсулт. 

През 1938 г. Ал Капоне, който страда от сифилис, става безспорно дезориентиран и объркан. През ноември 1939 г. e освободен за добро поведение и прекарва повече от година в болница. Година преди смъртта му психиатърът на Капоне заключва, че Алфонс има психиката на 12-годишно дете.

На 21 януари 1947 г. Капоне претърпява инсулт. Първоначално започва да се възстановява, но след това хваща пневмония. На 22 януари претъпява сърдечен арест. Ал Капоне почива в хасиендата си в Маями на 25 януари 1947 г. на 48-годишна възраст, заобиколен от семейството си.

На 25 януари 1879 година е основана Българската народна банка. 

Днес Българското национално радио празнува своя 86-ти рожден ден. БНР е създадено през 1935 година с указ на цар Борис III. В страната се чества Денят на българското радио. 

По света 25 януари се отбелязва като Световен ден на средствата за масова информация. Те отдавна не се изчерпват с радиото и вестниците. Информационният поток ни залива отвсякъде - телевизия, интернет и печатни издания.  

Рожден ден днес празнуват актьорът Румен Угрински, българска състезателка по ски бягане Теодора Малчева, дипломатът Петко Драганов и други.