Днес православната църква чества Св. Александър Невски.

Името Александър означава защитник на мъжете, но също така и защитник, воин на вярата. Това значение води началото си от св. Александър Невски, който е роден през 1220 г. в Русия и е бил княз на Новгородската област.

Историята разказва, че княз Александър защитавал храбро града си от нашествието на шведския крал, като се уповавал на Бога да му помогне в битката. Двете вражески армии се сблъскали при река Нева и с Божията помощ Александър спечелил битката. Оттам идва и прозвището му Невски.

Имен ден днес празнуват Александър, Александра, Александрина, Александрия, Алекси, Алеко и Сашо.

На 23 ноември 1852 година в Англия се въвеждат първите пощенски кутии. В Западна Европа през 15 век започва да действа частна поща, създадена в Германия, която конкурира държавната. През 16-ти и 17 век във Франция, Англия, Швеция и някои други страни възниква централизирана кралска поща. 

12 години по-рано, през 1840 г., в Англия е отпечатана и първата пощенска марка - „Черното пени“, с лика на кралица Виктория.

На днешната дата са родени писателят Стивън Бруст, актьорът Петър Батаклиев, футболистът Иван Бандаловски и певицата Майли Сайръс.