Сезон есен/зима 2022-2023 предлага богата палитра от разнообразни цветове в различните им нюанси. Някои са т.нар. обичайни заподозрени за сезона - жълто, тъмно синьо и лилаво, други - са изненадващи гости - розово, жълто и карамел. Вижте кои са 10-те модерни цвята за есента.

1. Разнообразие от червени нюанси

Червеното е класически цвят за модата и някак удобно се настани сред тенденциите, независимо от сезона. Червеното е символ на страст и саксапил, на смелост и предизвикателност. Актуални ще са наситените ярки нюанси на червеното - както по-светлите, така и по-тъмните.

2. Приглушени жълти тонове

Жълтото и цвят, който обичайно асоциираме с летния стил. Но в по-приглушените си тонове, носи есенно настроение. За есен/зима 2022-2023 дизайнерите заложиха на горчичените нюанси и тъмно жълтото, предимно в тоалети от глава до пети.

3. Маслинено зелено

Маслиненото зелено е цвят, който или обичате, или мразите. Този плътен, земен нюанс на зеленото е особено подходящ, защото излъчва есенно настроение. В гардероба можете най-лесно да го комбинирате с черно.

4. Тъмно синьо

Синьото е цвят, който носи успокоение. Може би затова различните му нюанси също са сред постоянно актуалните модни тенденции, независимо от сезона. Тъмно синьото отново ще е актуален цвят за есента и зимата. Обичан заради своята универсалност, тъмно синият цвят се комбинира добре както с неутралните, така и с по-ярките нюанси от палитрата. 

5. Черно от глава до пети

Черният цвят винаги е на мода. Много хора го предпочитат, защото ги прави да изглеждат по-слаби. Други харесват ненатрапчивата мистичност, която излъчва, а трети - лесната възможност за съчетаване с всички останали цветове. Дизайнерите харесват черното както като акцент, така и в тоалети от глава до пети.

6. Лилаво

Лилавото е цвят, който рядко присъства в модните тенденции и като цяло е предпочитан от малък брой дизайнери. Лилавото се откроява по ненатрапчив и приятен начин. За есен/зима 2022-2023 го виждаме предимно при по-елегантни тоалети и най-вече рокли.

7. Ярко розово

Ако харесвате закачливи и женствени цветове, то ярко розовото е точно за вас. Този нюанс, който асоциираме предимно с Барби, даде името на цял един тренд от последните месеци - Барбикор. В есенния гардероб присъства предимно при роклите и елегантните блузи.

8. Карамелено кафяво

Една от приятните цветни изненади за есен 2022 идва от карамеления нюанс на кафявото. Именно този тон носи топлина и усещане за сладост, така подходящ за прохладните дни в края на годината. Карамелът се комбинира лесно с бяло и черно, така че няма да е проблем да го включите в гардероба си.

9. Nude тонове

Различни телесни тонове също ще са част от гардероба за есента и зимата. Nude нюансите най-често се носят в едноцветни визии, подходящи са и за връхи дрехи и спортни облекла. 

10. Многообразие от сиви нюанси

Сивото е онзи цвят, който носите, когато търсите неутрален цвят, но не харесвате черно и бяло. То е незаменим цвят за офис стила, но през есен/зима 2022-2023 виждаме, че присъства и в облеклото за свободното време.

 

Източник: rozali.com