Тази пролет аксесоарите в косите са абсолютно задължителни за всяка прическа, която изберете, пише rozali.com.

Ето и кои са най-модерните сред тях:

Фиби и фуркети

Задачата на фибите и фуркетите винаги е била да са невидими, така че с тяхна помощ да оформите ефектна и красива прическа. Тази пролет обаче те влизат в главната роля и се превръщат в център на вниманието.

Може да ги използвате, за да приберете косата си частично на една страна, или вместо ластик за полуприбрана коса. Може да избирате също между обикновени фиби или такива с перли в края, да бъдат една срещу друга или да се застъпват. Важното е да имате минимум 3-4 в косата.

Фиби със закопчаване

Модата на фибите със закопчаване, познати от 90-те години, се завръща. Тук също важи правилото, че трябва да имате няколко в косата, като моделите с перли, камъни и цветя се ползват с приоритет. Всъщност именно с тяхна помощ може да постигнете с малко усилия ефектна и елегантна прическа, която да допълва вечерния ви стил.

Дебели ластици

Още един аксесоари, който държи да привлече вниманието към вашата коса. Дебелите ластици от плат с набор също са сред фаворитите в модата за този сезон. Може да ги използвате, за да оформите класическа конска опашка, или пък за да приберете косата на кок. Всъщност дори да искате полуприбрана коса или обикновена плитка, пак е желателно да използвате дебел ластик за завършване на прическата.

Диадеми от плат

Другият популярен аксесоар за коса, без който не можете тази пролет, е диадемата. Колкото по-обемна и шарена, толкова по-добре. Повечето модели внасят винтидж привкус с възел в по средата, други имитират завързана панделка. Ако пък не сте фенове на диадемите за коса, тогава ги заменете с лента за глава.

Панделки

Кокетно, женствено, нежно и красиво - така ще изглеждате в очите на останалите, ако се възползвате от тази модна тенденция. Панделките в косите присъстват деликатно и допринасят за стилната ви визия както през деня, така и за по-официален повод. Може да изберете тънки сатенени панделки, с които да вържете косата, или пък по-обемисти и от плътна материя, които да закрепите към кока. За панделка може да използвате и копринен шал, тип фишу, чиито краища да падат свободно.