Оператор на боклукчийски камион в американския щат Северна Каролина си купи погрешка два сходни билета за лотария и спечели джакпота и с двата.

Скоти Томас от Файетвил, Северна Каролина, попълва онлайн форма за лотариен билет два пъти, защото не могъл да си спомни дали вече не го бил направил, се казва в съобщение на местната лотария.

"Лежах си в леглото, гледах баскетболен мач по телевизията и не можах да си спомня дали съм попълнил билета или не," казва 49-годишният Томас.

"Попълних формуляра отново, а на следващата сутрин синът ми попита защо има посочени две различни суми. Тогава осъзнах, че съм подал билета два пъти."

И двата билета се оказват печеливши, като всеки от тях му носи по 25 000 долара на година доживот, пише Insider.

Вместо да получава по 25 000 долара всяка година Томас избира да получи печалбите си от двата билета наведнъж като общата сума възлиза на 780 000 долара. Той планира да използва парите, за да плати сметките си и да инвестира в своя бизнес. Той също така иска да вложи пари в закупуването на дом за своето семейство. Общата сума след приспадането на данъци възлиза на малко над 550 000 долара, се казва в публикацията, пише profit.bg.