В осмия сезон на MasterChef тази есен журито ще е в изцяло нов състав. Кулинарните умения на участниците във формата ще оценяват Chef Илиан Кустев, Chef Александър Таралежков и „шефът на шефовете“ Явор Сарафов, съобщава БТВ.

Илиан Кустев е се налага като едно от големите имена в кулинарията у нас и по света. Като дете мечтае да стане футболист, но любопитството го отвежда в кухнята. Днес вече готви за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, принц Чарлз, Маргарет Тачър и за звезди от шоубизнеса като актьора Брад Пит.

Александър Таралежков е роден в София, но още много млад става гражданин на света. Едва навършил пълнолетие се озовава в Лондон, където завършва „Продуктов дизайн“ във висшето училище по изкуства Central Saint Martins. Професионалните му изяви го срещат с множество от най-значимите ресторантьори и шеф готвачи в света.

Явор Сарафов е завършил право и вече над 30 години успешно ръководи различни бизнеси. В казармата животът го среща с Chef Виктор Ангелов, а близкото приятелство прераства в партньорство в ресторант, а впоследствие и във верига заведения за бързо хранене. Понастоящем работното ежедневие на Сарафов се разпределя между ресторанти, управление на имоти и инвестиции.