Илън Мъск вече е вторият най-богат човек в света. Милиардерът е изместил Бил Гейтс от втората позиция на най-богатите хора в света. Състоянието на Мъск нарасна до повече от 100 милиарда щатски долара тази година, съобщава MartekWatch.

Според Bloomberg Billionaires Index шефът на "Тесла" за първи път изпревари Гейтс. Мъск в момента има 127,9 милиарда долара, а Гейтс - 127,7 милиарда долара.

Предприемачът спечели от огромния скок на акциите на "Тесла", които за година до днешна дата изригнаха с 520% ръст. По време на търговията в понеделник акцията на "Тесла" се увеличи с повече от 6% до 521,85 долара. Мъск започна годината на 35-о място в индекса на "Блумбърг".

Медията отбелязва, че Гейтс, съосновател на "Майкрософт", вероятно щеше да е с по-голямо състояние, ако не беше дарил повече от 27 милиарда долара от богатството си на Фондация "Мелинда и Бил Гейтс" от 2006 г.

Шефът на "Амазон" Джеф Безос остава най-богатият човек на планетата със 182 милиарда долара. Той е увеличил състоянието си с 67 милиарда долара тази година.