Тази година номинациите от MTV успяха да развълнуват киноманите – в няколко от водещите категории виждаме интересни противоположности от актьори, които обещават, че борбата за наградите ще е много оспорвана.

Например в категорията за дебютно изпълнение, където виждаме името на Мария Бакалова, попада и актьорът от сериала “Bridgerton” Реге-Жан Пейдж, както и Ашли Парк от “Emily in Paris”.

Мария Бакалова получи още една номинация – за най-добро дуо. Тя и Саша Барън Коен в ролите си на Борат и Тутар ще се изправят срещу други двойки от “Emily in Paris”, “The Mandalorian” и още.

Освен това за наградата за най-добър филм се бори продължението на Борат, заедно със спечелилите BAFTA “Judas and the Black Messiah” и “Promising Young Woman”, както и с успешната лента от Disney “Soul” и последният от тийн поредицата “To All the Boys: Always and Forever”.

Сред номинираните сериали попадат “Bridgerton”, “Cobra Kai”, “Emily in Paris”, “The Boys” и “WandaVision”. Зендая пък ще се състезава за награда за най-добро изпълнение във филм със Саша Барън Коен и посмъртно с Чаудик Босман.