Мадона ще режисира автобиографичен филм, който ще напише в съавторство с Диабло Коди, носител на Оскар за сценария за филма "Джуно", съобщава The Hollywood Reporter.

Филмът ще бъде продуциран от Ейми Паскал, изпълнителен продуцент на Little Women. Биографичният филм, който ще бъде създаден от Universal Film Studio, все още не е получил окончателното си име.

"Искам да споделя невероятното пътешествие в живота си като художник, музикант, танцьор и човек, който се опитва да намери пътя си в този свят. Фокусът на този филм винаги ще бъде музиката. Музиката ми даваше сила, а изкуството ме поддържаше жива. Има толкова много неизказани и вдъхновяващи истории. И кой може да ги разкаже по-добре от мен? " - коментира за проектът Мадона.

Филмът разказва историята за възхода на Мадона до славата, като започва с нейното католическо възпитание в Мичиган, преместването и в Ню Йорк и завършва със завладяването на международната популярност.

Самата певица многократно е участвала в големи филми, сред които „Отнесени“ на Гай Ричи и „Евита“ на Алън Паркър (за последно Мадона е отличена със Златен глобус). Освен това тя вече има опит като режисьор и сценарист, след като пусна филмите "Мръсотия и мъдрост" и "НИЕ. Вярвай в любовта".

Останалите подробности за предстоящия проект ще бъдат обявени по-късно.