Познатото на всички ни топло мляко с канела е претърпяло някои подобрения през последните месеци. Вече се нарича лунно мляко и за много кратко се превърна в една от най-популярните тенденции в Инстаграм.

Топлата напитка вече не е само съчетание между краве мляко, мед и канела, а има и цветен акцент. Пиенето на лунно мляко е една от практиките на Аюрведа против безсъние. Препоръчва се да се пие преди сън, пише Gotvach.bg.

Но за разлика от обикновеното, лунното мляко има най-разнообразни цветове – лилаво, синьо, златисто. Нюансът е получен, като към топлото мляко е добавен екстракт от цвекло, куркума, лавандула и рози.

Пастелните тонове превърнаха тази напитка е истински хит в Инстаграм. Вече има повече от 3300 публикации в социалната мрежа с хаштаг #moonmilk.

Ако искате и да спазите рецептата на Аюрведа с точност, трябва да добавите и Ашваганда - билката на спокойствието.

В САЩ вече някои кафенета предлагат популярната напитка, като за веганите може да бъде приготвена и със заместител на млякото.

Ефектът на лунното мляко обаче не действа на всички, според коментарите в Инстаграм. Някои хора споделят, че наистина им помага да се отпуснат и да заспят по-лесно, а според други ефектът от вълшебната напитка е нулев.