Както при хората, така и при животните – не всички имат право на равен старт. Докато едни се радват на грижовни и любящи стопани, други са изправени пред битка за безмилостно оцеляване. Подобна е историята на малката Лулу, която още от самото си раждане се налага да преживее суровата страна на живота. Запознайте се с история на невероятното коте, което е събрало в малкото си тяло силна воля и желание за борба! 

Веднага след като я откриват на улицата, доброволци я карат при близкия ветеринар, защото състоянието ѝ било окаяно. След преглед става ясно, че е твърде вероятно животинчето да не оцелее, а освен от глад, тя страда и от няколко болести.

Започва мигновено лечение, като ветеринарите дали всичко от себе си, за да съхранят живота на Лулу. Въпреки това твърдели, че шансовете ѝ са нищожни, тъй като органите и отказвали да работят заради напрежението.  

По онова време Лулу е тежала 300 грама, което половината от нормалното за възрастта ѝ тегло. След като доброволец я видял, веднага се впечатлил от нея и решил, че не може да остане безпристрастен към нейната битка. Взел я у дома, а скоро след като усетила любовта и грижата на ветеринари и стопанина си, малката започнала да се възстановява.

Днес Лулу е една голяма, щастлива и обичана котка, която се радва на живота по свое му. Тя обаче е необикновена и показва, че независимо от трудностите, с правилното отношение може да се преживее всичко. Тя е жив урок за геройски дух в крехко тяло!