Хотелска верига в Швейцария пусна специална услуга за своите богати клиенти, които трябва да бъдат карантинирани заради избухналата пандемия.

Програмата Covid-19 Service на веригата "Бижу хотел енд ризорт" си сътрудничи с частна медицинска служба и е готова да предостави на клиентите си луксозно настаняване с доставка на храна, на пакет медицински услуги с провеждане на тестове за наличие на инфекцията. При това всички гости на програмата ще бъдат в пълна изолация, съобщава dir.bg, като цитира сайта на агенция Блумбърг.

Подобни луксозни апартаменти ще бъдат предлагани в Цюрих, Цуг и Люцерн на цени от 200 до 800 швейцарски франка за денонощие. Веригата разполага с 42 обекта, като половината от тях вече са заети.

По-рано беше съобщено, че на Малдивите е обособен първият луксозен курорт-изолатор за туристи, подлежащи на карантина заради коронавируса. Той предлага 30 бунгала със затворена система за вентилация и почистване на въздуха, три хранения на ден, включително и рум сървис, телевизори с големи екрани в комплект с мини-бар.