Леонардо Ди Каприо е тазгодишният носител на Оскар за главна мъжка роля.

След 25-годишна кариера, Академията отдаде заслуженото на Леонардо Ди Каприо. Златната статуетка му бе връчена за филма „Завръщането” на режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту.

При връчването на наградата, актьорът благодари на всички, които са помагали в професионалния му път, но не пропусна да се изяви и като природозащитник.

„Завръщането” е филм за отношенията между човека и природата. Тази година е най-горещата, глобалното затопляне е истинско и се случва в момента. Това е най-голямата заплаха, която е надвиснала над нашия вид. Трябва да работим заедно и да спрем да отлагаме решенията. И нека подкрепим  и подканим  световните лидери да не говорят за големите замърсители и корпорации, а за всички хора, които са най-засегнати от глобалното затопляне, за децата на децата ни и за хората, които не се чуват заради политиката на алчност. Благодаря за наградата. Не трябва да приемаме планетата като подарък и аз не приемам тази вечер като подарък.”, заяви при получаването на статуетката Леонардо Ди каприо.

Той беше номиниран за главна мъжка роля заедно с колегите си Брайън Кранстън за „Трумбо“, Майкъл Фасбендър за „Стив Джобс“, Еди Редмейн – „Момичето от Дания“  и Мат Деймън – „Марсианецът“.

 

Още новини четете ТУК

TNS.bg