Нискотарифните авиокомпании предлагат все по-изкушаващи оферти за близки дестинации. Често ваканциите са едва няколко дни, но подреждането на багажа все си остава истинско предизвикателство. Вместо нас, чекираният багаж изяжда поне един обяд, затова нека внимателно преценим какво наистина ще ни е необходимо и как да го подредим.

Дрехите

Тук важен е самоконтролът, защото ще сме изкушени да заведем на разходка всичките си нови модни придобивки. Всеки ще се съгласи, че ако вземем осем тоалета за четири дни, шансът да не облечем половината клони към 100%. Независимо от крайната точка на пътуването. Отиваме ли на море, по-голямата част от деня ще прекараме по бански. Ако сме си избрали някой европейски град за кратък тур, надали ще имаме се преобличаме през деня. Най-добрият вариант е по едно "екипче" на ден плюс още едно, с което да летим на отиване и връщане. Връхната дреха няма място в куфара, а с нас в самолета. Ако ваканцията включва някакъв специален повод (концерт или сватба), то това е позволеният бонус към багажа.

Обувките

Зависи от сезона, зависи и от дестинацията. Но има едно непреходно условие - да са удобни. Може да не са най-красивите, които притежаваме, но със сигурност след 10-15 километра ходене ще благодарим за избора си. И не повече от два чифта за няколко дни.

Козметика и аксесоари

Тук също често изпитваме трудности. А решението е толкова просто - продукти в умален размер. Все повече компании предлагат travel size комплекти. Мострите, ако ги имаме подръка, също са идеални. Ако ли не, са ни необходими няколко шишенца, в които да сложим малко количество, колкото за няколко дни, пише Lifestyle.bg

Важно

Въпреки че ги слагаме на последно място, би трябвало да са първи в куфара ни. Документи за самоличност, пари, необходими лекарства, зарядни, допълнителна външна батерия, камера.