В чест на дамите, предложението за коктейл е вдъхновено именно от представителките на нежния пол. Питието носи също толкова нежно име, отличава се с игрив цвят и според някои е "по-сериозният" братовчед на любимеца на дамите - Cosmopolitan.

Винаги е точният момент да пробваме коктейл Jasmine - той е закачливо тръпчив и горчив на вкус, и освен това вече се е наложил като съвременна класика. И въпреки че рецептата за него не е измислена отдавна, историята му все пак е доста интересна.

Нека започнем оттам, че коктейлът Jasmine е създаден от мъж, и то доста случайно. Пол Харингтън - собственик на бар в покрайнините на Сан Франциско през 90-те години на миналия век, всъщност изобщо не е имал намерение да изобретява нови рецепти. Въпреки това е обичал да се рови в стари книги за коктейли и от време на време да експериментира като осъвременява рецептите.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Stephen Kurpinsky (@sjberto)

Когато един ден при него отива приятелят му Мат Джасмин, по негова молба му забърква питие, което никога досега не е. И тъй като барманът съвсем доскоро се е наслаждавал на класическия коктейл Pegu Club, му хрумва да измени някои от съставките в него, създавайки едно напълно различно питие.

Приятелят на бармана - Мат Джасмин определено харесва новия коктейл. И оттогава той започва да се предлага в бара с неговото име - Jasmine. Ето и каква е рецептата за коктейла според Robb Report.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Sauceress / Jes (@the.sauceress)

Какво ни трябва

  • 50 мл джин
  • 10 мл захарен сироп
  • 10 мл портокалов ликьор
  • 10 мл Campari
  • 25 мл лимонов сок

Какво ги правим

Всички съставки слагаме в шейкър с лед и разклащаме добре за около 10 секунди. След това прецеждаме коктейла в подходяща чаша и по желание гарнираме с портокалова кора.

 

Източник: Lifestyle.bg