Астрологията може да разкаже много за поведението, чертите на предпочитанията за характера на този или онзи човек, както и склонността към романтични жестове.

И все пак, кой е най-романтичният зодиакален знак сред всичките дванадесет?

 

Риби    ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

В случай, че раздаваха наградата Оскар за „безнадеждни  романтици“, бъдете сигурни, че зодиакалния знак Риби щеше да грабне златната статуетка. Представителите на този знак са склонни да идеализират всичко, което ги заобикаля. Като прекалено мечтателни, Рибите живеят във фантастичен свят и искат да отнесат любимите си хора със себе си.

Рибите вярват във вечната любов и са готови да я търсят през живота, докато я намерят. Те са дълбоко убедени, че любовните истории от книгите, филмите и романтичните комедии не са полет на въображението. Тези истории заемат особено място и в реалният им живот. Рибите очакват романтични жестове от своите половинки.

Представителите на водната стихия обичат бурни силни романтични емоции. Ако любовта е взаимна, Риби могат да я направят да изглежда като приказка. Колкото и да се стараете, не можете да докажете на Рибите, че истинската любов не съществува. Това е просто невъзможно!

 

Рак  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 

Очевидно „Златната палма“ е за зодия Рак, които започват да вярват в любовта още в ранното детство. Те са убедени, че е възможно да се влюбите веднъж и да запазите това чувство за цял живот.

Раците приемат избора на партньори много сериозно. В сравнение с Рибите не витаят из облаците и не идеализират партньорите си като луди. Когато връзката не отговаря на очакванията им, Раците не се разочароват. Вниманието и грижите обаче са най-добрата форма на романтика за тях. Чаша чай в леглото или споделяне на домакински задължения са доста романтични действия според гледната точка на повечето представители от зодия Рак.

 

Везни  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Естетическият усет на Везните им отрежда достойно „Златния глобус“ - заветната трета романтична позиция. са истински естет. Представителите на тази зодия са луди по хубавите дреболии, изкуствата, природата. Освен това те се влюбват в привлекателни хора.

Везните обичат да флиртуват, да обичат драма и грандиозни романтични романи. Що се отнася до последното, Везните наистина не са оскъдни за романтика. Има обаче малко „Но“. Те се страхуват, че няма да бъдат оценени жестовете им, затова прилагат вече доказани подходи, които вече са били успешни.

Очевидно е, че Везните се стремят към баланс във всичко. Те не губят ума си, дори ако вярват в приказната любов. Везните искат да имат „нормална любов“, не твърде възвишена, както и „нормални романтични дела“, не твърде фантастични.

 

Стрелец  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Зодиакалният знак Стрелец е известен със своето  свободолюбие и с омразата посреща всякакви ограничения. Повярвайте ми обаче, Стрелеца е доста романтичен звезден знак, особено в началото на връзката. Хората, родени под този знак, ще ви смаят с неочаквано - приятни изненади, очарователни подаръци и зашеметяващо поднесени в  определен момент. Ала веднага след като Стрелецът разбере, че вече е спечелил сърцето ви със сладки действия, неговият плам ще се охлади.

В стремежа си да направи нещо приятно за любимия, Стрелецът се извежда на преден план. Той обича да улови възхитения поглед на партньора си и да чуе благи слова в знак на благодарност. Романтичните жестове трябва преди всичко да задоволят егото му. Нещо повече, зодия Стрелец не може да понася монотонността, затова и романтика е необходима, за да се наруши обикновения сценарий.

 

Лъв ♥♥♥♥♥♥♥♥

На пръв поглед е трудно да се повярва, че Лъвът е романтичен знак. Познаваме го като знак, който изисква безусловно подчинение и преданост от хората около него. И това е вярно. В същото време обаче не се отрича факта, че в живота на Лъва  няма място за романтика, напротив.

Лъва обича да се фука. Затова всички негови романтични жестове целят да засилят усещането за приповдигнатото им самочувствие. Царственият Лъв подрежда всичко по един грандиозен начин, оставяйки въображението му да се развихри. Пътувания до Малдивите, огромни букети със скъпи  цветя, скъпи бижута и по този начин Лъва показва любов и повишавайки самочувствието си - масаж на его-то. Всичко наведнъж.

 

Лъвът се стреми да се къпе в лъчите на славата и обича вниманието. Това означава, че в замяна на романтичните си действия той ще поиска вашата възхвала и ласкателство.

 

Близнаци ♥♥♥♥♥♥♥

Близнаците рядко извършват романтични постъпки и не ги изискват от партньорите си. Въпреки това необикновените и умопомрачителни неща ги подлудяват и подхранват отвътре. Желанието да бъдат значими и да бъдат запомнени като най-добрия партньор кара Близнаците да запретнат ръкави и да изпреварят дори себе си. Близнакът е способен наистина на поразителни дела, само ако той ги поиска и реши.

„Не гледам препятствията, фокусирам се върху целта!“ , това настървено мото е насочено към избраната от него любима половинка. За да спечели сърцата, Близнака ще бъде прекалено учтив, привързан и мил. Но се пригответе, че няма да е за дълго. Неговата хаотична и несериозна природа ще се разкрие съвсем скоро. Ала, когато преценят Близнаците ще ви бранят като майката орлица малките си!

 

Дева ♥♥♥♥♥♥

Веднъж някой бе споменал, че Девата може да бъде много романтична, докато не докоснете до нейния бюджет. Това е вярно и без преувеличение. Девите ценят практичния и реалистичен подход към живота. Те не могат да разберат защо хората харчат огромни суми пари на луксозни неща, когато е по-добре да ги инвестират в някакъв ремонт например.

Въпреки това Дева поглежда тайно на връзката с романтичната атмосфера и се разстройва малко по малко. Девата чувства дълбоко в себе си , че също би искала такъв романтичен сценарий, но да бъде свързана към него по съвсем различен начин. Вкратце за романтичността на Девата, пламенно начало и изпепеляващ край.

 

Телец ♥♥♥♥♥

Този знак е усърдно твърд и упорит, Телецът е някак слабо свързан с романтика. Едва ли той ще ви направи серенада под прозореца или ще ви покани на околосветско пътешествие с цепелин. Дори да е обзет от чувства, това е извън неговите сили. Въпреки това Телците могат да изпълняват нещо романтично няколко пъти в годината. Нищо необикновено. Можете да получите куп цветя или покана за ресторант, но не бива да разчитате на нищо повече от това. Междувременно Телецът е много грижовен в ежедневието на връзката си.

 

Козирог  ♥♥♥♥

Когато някой споменава Козирог, вие вероятно ще си представите строг и сериозен човек, изобщо лишен от романтично ДНК. Всъщност Козирозите просто се страхуват да разкрият тази „крехка“ част от природата си. Докато не ви опознае добре, Козирог ще го крие зад строгостта и лекия цинизъм. След като почувства, че може да ви се вярва, той веднага ще се преобрази. Не всеки има привилегията да познава нежността на Козирог, но тези, които имат този шанс, ще бъдат много очаровани и  изненадани.

 

Водолей ♥♥♥

Водолеят е твърде реалистичен и романтичните дела нямат нищо общо с реалността. Представителите на зодия Водолей  са по-скоро философи, отколкото романтици. Те могат да обмислят любовни теми, но рядко правят нещо специално, за да ги реализират. Междувременно Водолеят е „алергичен“ към  откровените пориви.

Когато Водолеят почувства, че партньорът му се нуждае истински от особено внимание, той може да направи едва ли не и невъзможното, за да върне жеста по най-романтичния начин. По всичко изглежда, че Водолей е лишен от романтика, ала впрочем може, само и единствено, когато е необходимо.

 

Овен  ♥♥

За Овена е доста трудно да бъде нежен и привързан. Той е решителен, самоуверен и упорит. Не е толкова лесно да го трогнете до сълзи или да го накарате да разкрие душата си изцяло. Обаче някъде дълбоко в душата на Овена, много дълбоко, има романтично семе, от което може да израсте романтично - сочен и ароматен плод. Попадайки в любовна връзка с Овен, може да потънете в самата загадъчност. Овена може да стори и невъзможното, когато реши заради себе си, а не за да ви угоди.

 

Скорпион ♥

Скорпионът е изключително внимателен към романтичните си връзки, като винаги оставя сърцето си умерено студено. Астрологията го нарича най-малко романтичния знак от зодиакалната общност. Скорпионите определено се стремят към съвършенство, но що се отнася до романтични ескалации, са безупречни само във филмите. Скорпионът винаги ще обича себе си повече от всеки друг. Дори ако ще имате късмета да чуете „Скорпион“ и „романтика“ с едно изречение, бъдете сигурни - той сам си е уредил едно романтично представление.

Ако вие или вашият партньор попадате в неромантичната категория, не се разстройвайте. Също така не се притеснявайте, ако зодиакалният знак на вашия любим партньор е в самия край на списъка. Романтиката има собствено значение и определение за всеки. Просто се усмихнете!

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg, езотеричния анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.