Сезонът на наградите в Холивуд е в разгара си, а най-дългоочакваното събитие - наградите "Оскар" тепърва предстои. Една от категориите, която предизвиква огромен интерес сред публиката, е тази за най-добър актрьор. В тазгодишната надпревара фаворити са - Рами Малек и Крисчън Бейл, пише в. "Дейли Мейл". 

Малек влезе в ролята на легендарния вокал на Queen Фреди Меркюри. Филмът "Бохемска рапсодия" не се прие особено добре от критиците, но се радва на положителните реакции на публиката. Лентата спечели две награди "Златен глобус" - за най-добра драма и най-добър актьор в драма. Актьорът от египетски произход се готви за превъплъщението си близо година. 

Бейл играе бившия вицепремиер на САЩ Дик Чейни в политическата комедия "Вице" ("Vice"). Той грабна награда "Златен глобус" за най-добър актьор в комедия. Той спечели същото отличие и от "Изборът на критиците". 

Смята се, че Академията за филмово изкуство на САЩ има афинитет към актьори, които влизат в ролята на реални личности. Затова някои приемат, че Рами Малек има предимство пред Крисчън Бейл.

Кой ще спечели престижната статуетка - отговорът ще бъде ясен на 24 февруари.