Всяка жена се плаши от целулита. Не са малко дамите, които държат на външния си вид и изпадат в паника, когато го видят по тялото си. Ето и напитките, които го предизвикват.

Бира

Бирата съдържа женския хормон естроген, който транспортира шлаката от жизненоважните органи до онези места, където продуктите на разпада са по-малко опасни. Именно и там се образува целулита.

 Освен това,когато пиете алкохол се изостря апетита и хапвате повечко мазно за мезе. Резултатът от това обаче виждаме върху кожата си.

Шампанско

Това е калорична напитка, колкото и да не ви се вярва. От него два сорта са за изключване – сладкото и шардоне. В тях се съдържат по 90 калории на 100 грама, така че следващият път помислете добре, преди да си вдигнете чашата.

Алкохолни коктейли

Алкохолните коктейли са доста калорични напитки. В тях има много захар и твърд алкохол. Към него прибавете и вредата от газираните напитки. Разбира се, зависи как е приготвен самият коктейл. Средната стойност на 100 грама алкохол е 200-250 калории. Ако искате все пак да съгрешите, то използвайте напитки с минимално количество съставки.

Кафе

Кофеинът предизвика силно производство на хормона на стреса, оттам и отлагания на нежелани места по тялото. Заменете кафето със зелен чай, който ще стимулира метаболизма и също има кофеин.

Разтворимото кафе може да изчезне също от менюто ви, тъй като е повече калорично, отколкото полезно.

Хомогенизирано мляко

Млеката , които се обработват химично , вредят на фифурата ни .

Истинските млечни продукти са полезни за тялото и не са вредни за организма. В кефира и киселото мляко например се съдържат бифидобактерии, които помагат за отвеждане на токсините от организма и повишават самочувствието ви.

Енергийни напитки

В тях има захар, химически елементи и оцветители. Всичко това влияе за забавянето на метаболизма ни и така се натрупва в определени зони на тялото. Заменете енергийните напитки със свежи сокове и ще видите колко много енергия ще имате.

Черен чай

Причината за целулит от приема на черен чай е задържаните течности в различни зони, което непременно води и до натрупването им.