През годините Mercedes-Benz  си е спечелил репутация като производител на едни от най-надеждните и добре проектирани автомобили в света.

Един от най-отличаващите се модели на компанията в това отношение е лимузината Mercedes-Maybach S600 .

Тежащият близо два тона и половина луксозен седан предлага достатъчно удобство и безопасност, за да задоволи нуждите на повечето хора по света. Но за малцина избрани клиенти дори и това не е достатъчно. Те се нуждаят от автомобил, който да е способен да ги предпази в случай на взрив или стрелба с огнестрелно оръжие. Точно към такива клиенти е насочено и новото предложение на канадския производител на бронирани автомобили Inkas Armored Vehicle Manufacturing, пише Business Insider.

Компанията е проектирала Maybach предлагащ „допълнителна защита“.

„Предложението е нагледна демонстрация на това, което се получава, когато най-добрите технологични и обезопасителни иновации  се комбинират, за да се създаде първокласен автомобил“ казва оперативния директор на  Inkas в изявление, цитирано от  Business Insider.

“Нашият автомобил е базиран на Mercedes-Maybach S600 и е насочен към хората, които желаят престижен автомобил от най-висок клас, но без компромис по отношение на безопасността“.

А каква е цената на бронираната лимузина?  Само половин милион долара!

Още новини ТУК

TrafficNews.bg