Червеният цвят традиционно се счита за агресивен и предизвикателен. Както жените, така и мъжете имат различно отношение към грима, яркочервеното червило и останалите нюанси на червеното и аленото.

Какво мислят мъжете за червеното червило?

Голяма част от представителите на силния пол смятат, че дамите използват ярък грим, за да привлекат вниманието към себе си. Има още едно схващане - червеното червило не изглежда подходящо в ежедневието и трябва да се използва само за специални събития или срещи, пише jenata.blitz.bg.

Всичко това е напълно погрешно, но до голяма степен обяснява поведението на някои мъже, които смятат червеното червило за призив към взаимодействие. „Сложила си е ярък грим - явно си търси партньор и флиртува!", мислят си те. 

Друга категория мъже са безразлични към цветните нюанси на грима и смятат, че най-важното е момичето да изглежда хармонично. Ако червеното червило му отива, тогава мъжът определено ще забележи красотата му, защото с правилния цвят жените могат да бъдат неустоими.

Такива мъж, гледайки добре гримираното момиче, ще си кажат: "Тя е много стилна, знае какво й отива. Определено има вкус и изглежда превъзходно!"

Много мъже разглеждат яркия грим като знак за самоувереност.

Момиче с червено червило наистина изглежда уверено в себе си. То може да смути някои по-срамежливи господа, но само защото смятат дамата, която си го е сложила, за силна и волева личност. А това са отлични качества!

Ако червеният цвят обаче не отива на една дама, мъжете веднага ще се помислят, че тя или се преструва на някой друг, или няма вкус.  

И накрая, има и мъже, които не забелязват нито смяната на прическата, нито новия грим. След въпроса:  Какво мислите за червено червило, те учудено заявяват, че всички хора са с червени устни и в това няма нищо необичайно.

Всеки човек оценява по различен начин себе си и другите. Не е възможно да бъдеш перфектен и красив за всички, защото сред тълпата със сигурност ще се намерят критици.

Важното е да помните, че не сте длъжни да се съобразявате с мнението на другите и ако днес искате да сложите червено червило на устните си, имате пълното право да го направите!