Малката маймунка Алф от Столичния зоопарк вече е на шест месеца. Животинчето беше отгледано от служители на Зоопарка, защото се оказа, че майка му няма кърма и не може да го храни. Алф вече има съквартирант и дори излиза на слънчеви бани извън карантинното отделение, съобщи БНТ.

Любознателен, игрив и много позитивен - Алф все още живее в карантинното отеделине на Зоологическата градина. Продължава да приема адаптирано мляко. Обича пресните плодови и зеленчукови пюрета. Приема за своя майка Диана Чонова, която се грижеше за него денонощно в първите дни от неговото раждане.

"Алф има съквартирант, Цин - от вида кафяв капуцин, на една годинка е животинката - за да адаптираме по-добре Алф към средата, за вижда поведение на маймуна и звуци", каза Диана Чонова, административен директор на Зоологическа градина София.

"В момента ние го учим на много неща за самостоятелен живот, приключихме 24 часовите дежурства при него. Трябваше да се научи къде да спи - той дори това не знаеше. Това са нещата, който майка му го учи в природата и ние трябваше да поемем ролята на родителите", каза Соня Геновска.

"По време на лятното зоо училище той беше показан на малките деца, заедно с други животни които имаме обучени в Зоопрака", каза д-р Манол Нейков, директор на Зоологическа градина София.

Алф не може да се върне при роднините си, тъй като те няма да го приемат в групата. Затова ще се търси женска от вида лапундер, с която да създаде свое семейство. Следващата година се очаква симпатягата да бъде показан и на посетителите.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg