Желанието на всеки човек е да направи апартамента си красив и уютен, да го обзаведе според най-новите модни тендеции. Но дали в стремежа си да реализираме това понякога не пълним пространството с вещи, които превръщат къщата в тясно и неудобно място?

Ето някои грешки, които често допускаме при декора.

1. ТВ шкаф

 

Много собственици на апартаменти смятат ТВ шкафа за идеален за интериора, пише Idei.bg. Всъщност, заради многото отворени рафтове, тази мебел само натрупва прах и в нея се съхраняват огромен брой малки неща, като се започне от ключовете и завърши със зарядни устройства. Освен това често заема много място, което е недопустим лукс в малките апартаменти.

2. Сложен текстил

Завесите, изработени от лъскава органза, завеси с флорални шарки, ажурен тюл и друг текстил, който създава визуален шум и изглежда старомодно. По- добре използвайте естествените нюанси - зелено, синьо, кафяво, сиво и т.н.

3. Плюшени играчки

Те събират страшно много прах.

4. Джаджи и непотребни уреди

 

Тук трябва да прецените колко често ги използват. Повечето просто се претрупват пространството.

5. Мултивитамини и лекарства в резерв

Редовно проверявайте аптечката и изхвърляйте ненужното.

6. Много продукти в хладилника

Тактиката с многото продукти работи само ако сте сигурни,  че ще се справите с тези количетва преди да им изтече срока, в противен случай само генерирате повече боклук.

7. Запаси за битова химия и козметика

Не се презапасявайте с шампоани и кремове, препарати за почистване, само защото са на промоция в магазина.

8. Вода в пластмасови бутилки

В световен мащаб има проблем с пластмасовите отпадъци. Все повече хора започват да употребяват алтернативи, за да генерират възможно най-малко боклук.

9. Излишни дрехи

Ако скоро не сте преглеждали наличните ви дрехи, направете го. Нищо чудно да се окаже, че  не носите повече от половината.