Понякога може би сънувате любимия си човек, колега от работа или някой, с когото сте се запозали онлайн, но никога не сте виждали на живо. Това може да е романтична, приятна или дори хаотична сцена, разиграваща се в главата ви, като вашия сватбен ден, слънчева ваканция или среща, която виждате изключително реална в съня си.

Когато се събудите на следващия ден, може би ще се зачудите защо сте имали такъв сън с половинката ви или онзи човек, за когото постоянно мислите, и как това намира своето отражение в истинския живот.

Ако този човек продължава да има главна роля във вашите сънища, какво точно означава това?

“Elite Daily” разговаря с писателя Кели Съливан Уолдън и психолога Трейси Щайн, за да даде някои отговори за природата на романтичните сънища и мечтите за вашия сватбен ден.

Щайн казва, че обикновено конкретен човек не изскача в сънищата последователно, но ако имате повтарящи се сънища за един човек, може да си запишете това, което си спомняте от съня си.

Обърнете внимание на темата на съня – дали е романтична, приятна или изпълнена с напрежение. „Това може или да ви каже нещо за начина, по който се чувствате към този човек, към когото може несъзнателно да не искате да се обръщате, но част от вас смята, че е важно да разгледате по-отблизо“, казва Щайн.

Разберете какво означават някои от сънищата ви за вашия любовен живот.

Как сънищата за любовта и връзката ви могат да се свържат с това, което преживявате в реалния живот?

„За повечето хора в основата на всичко, което правим, казваме, мечтаем, е сърцето – начин да се свържем по-силно с другите“, казва Уолдън. Тя също обяснява, че когато почувствате копнеж за еротичната връзка, която се е състояла в съня ви, това може да означава, че събуждате „страстен аспект на себе си, който все още не е изпълнен“. Тези видове сънища може да ви накарат да се запитате как можете да удовлетворите това желание с партньора си в реалния свят. 

Ако продължавате да сънувате някого, означава ли това, че трябва да бъдете заедно?

Дали човекът, когото сънувате, е вашата „сродна душа“? Не е задължително. Щайн казва, че някой може да се появи в сънищата ви по много причини и е от съществено значение да вземете предвид какви са вашите лични нужди, желания и страхове и как този човек се вписва в уравнението. Щайн също обяснява, че можеш да бъдеш привлечен от човека, когото сънуваш, а този сън дори потенциално може да те насочи към връзка. „Сънищата със сигурност могат да ви подчертаят информация, която може да не забележите, докато сте будни, и си струва да обърнете внимание, ако някой продължава да изскача в съня ви. Това означава нещо – независимо дали за собствените ви желания и неудовлетворения или за онзи човек – но най-добрият начин да определите дали трябва да бъдете с конкретен човек ще бъде да обърнете внимание на това как се чувствате с него в будно състояние.“

Какво означава, ако сънуваш как се жениш за любимия си човек?

Ако в момента сте във връзка, да сънувате как сключвате брак с партньора ви „може да ви подготви психологически да осъзнаете какво означава да бъдете ангажирани и какво наистина искате в този аспект,“ казва Уолдън. Ако сватбеният ден в сънищата ви е щастлив повод, „вие откривате как да хармонизирате отношенията с партньора си“. От друга страна, ако сватбата е изпълнена с хаос или стрес, „може би прикривате своите страхове и притеснения за вашата действителна сватба или за аспектите на вашата психика, които се опитвате да обедините.“ Сватбите са гореща тема за обмисляне, дори ако все още не сте обвързани. Поради това Уолдън изтъква, че има голямо напрежение дали този специален ден ще протече без проблеми: „Вашите сънища могат да ви помогнат да вдъхнете разум на подобно събитие, както физически, така и метафизично“.