Често външният вид и аксесоарите говорят много за човека, а когато става дума за един от най-наложилите се през годините аксесоари, а именно за часовника, няма как да не му обърнем внимание. Часовникът е вечен аксесоар, който може да ни разкрие много за вкусовете и личността на своя притежател. Повечето хора отделят достатъчно време и разглеждат много модели преди да открият перфектния за тях и точно поради този факт можем да извлечен наблюдения и изводи за характера им.

Смарт часовници

Имейл, календар, аларма, прогноза за времето, таймер, хронометър, достъп до интернет и много други функции, достъпни по всяко едно време и върху китката ви? Това са смарт часовниците – удобство, функционалност и практичност. Най-често притежателите на такива часовници са изключително дейни, енергични и динамични личности, които имат нужда от повече функции от аксесоара на ръката си. Точно поради тази причина, те се спират именно на смарт часовници, които им гарантират функционалност винаги, когато имат нужда от нея.

Класически

Това са модели, които са доказали качеството си и са издържали тестовете на времето. Дизайнът им е изчистен без допълнително екстри, но елегантен и излъчващ авторитет. Те се носят от точно такива личности – хора, които не държат да привличат внимание, но са ценители на качеството и не биха си позволили да бъдат видяни с нещо по-малко от най-доброто.

Минималистични и изчистени часовници

Въпреки опростения си модел, дизайнът на минималистичните часовници е времеемка и нелесна задача. Повечето представители на тази категория са перфектно балансирани и съчетават елегантност и функционалност. Те са характерни за личности, които държат всичко да бъде правено “ по конец” и винаги са безупречни в работата си. Истински професионалисти, които знаят, че не са необходими детайли и екстри, които да гарантират качеството на аксесоара им.

Масивни и богато украсени часовници

Пълна противоположност на предходната категория са богато украсените, масивни часовници, които винаги привличат вниманието със своята външност. Те често са с голям циферблат, ярки и нестандартни каишки или отрупани с камъни и други акценти. Хората, които ги носят обичат да бъдат център на внимание, не се притесняват от това да изкажат мнението си и винаги го правят.

Луксозни

В повечето случаи, когато кажем “луксозна” за определена стока, в съзнанието ни винаги изниква конкретна марка, която се е доказала през времето, по-висока цена и утвърдено качество. Луксозните часовници биват носени от хора, които не желаят да експериментират с нови модели, а залагат на сигурното. Те са сериозни, отговорни, действащи “право в целта” личности, чиято дума е закон и винаги може да се разчита на тях.

Спортни

Спортните часовници често се носят от хора с леки и приятни характери, които не обичат “да се взимат твърде насериозно”. Те са общителни, с чувство за хумор, обичат пътешествията, движението и новите запознанства. Това по никакъв начин не означава, че те не се грижат за своя стил и елегантност, дори напротив. Тези личности са перфектни в балансирането на своята визия и стил.

Винтидж и ретро часовници

Когато видите такъв аксесоар на нечия китка, вероятно притежателят му е мечтател и силно артистичен човек, който силно държи на своята елегантност, обноски и позиция в обществото. Тези хора често са сантиментални и силно държат на близките си.