Ето няколко предложения, ако сте планували почивка и се чудите къде да оставите домашния си любимец.

Някои хора рискуват да оставят любимците си, особено ако са котки,  сами вкъщи при по- краткотрайни ваканции, но тези, които се притесняват в какво състояние ще намерят животинките си и къщата много често се доверяват на приятели и роднини.

Понякога хората молят съседите си да навестяват дома им и да разхождат и хранят домашните им любимци. При не така добри отношения с хората от блока или съседната къща бихте могли да помолите някой роднина или приятел да идва у вас на визита или при невъзможност да пътуват- да ги вземат в къщата си. Разбира се, това е проблем за обичащите собствения си дом животни. Котките са добре познати с това, че се привързват не само към хората, но и към самата къща.

Ако планувате по- дълги отпуски и не желаете да притесняваме близките си, бихте могли да оставите любимците си и в животински хотели. Напоследък те придобиват все по- голяма популярност. По- лесно се намират временни домове за кучетата, но има места, на които биха приели и котки, а дори и други любимци.  В такива случаи обаче не само ние сме с изисквания. Хотелите предлагат услугите си, но срещу определени условия с оглед безопасността на всички любимци- доведените животни да бъдат здрави към момента на настаняването им, да са с валиден паспорт и годишна ваксинация, да са обезпаразитени и да не са агресивни. Цените варират най- вече между 10 и 20 лева за нощувка.

За тези от вас, които желаят да не се разделят с кучетата и котките си, остава въпросът дали може да ги вземем с нас. В някои хотели и къщи за гости животните са строго забранени. Тук- там по планинските курорти можем да намерим хижи с хубав двор, където биха ни позволили да вземем любимец, но това е рядкост. На морето е по- трудно, понеже дворове не се намират, но има собственици на семейни хотели и къщи за гости, които разрешават при дадени условия да вземем животните си. На повечето места обаче условие е ако не друго, поне животното да не е някой грамаден дог или овчарка- приемат по- дребни и не особено космати животинки. В някои сайтове за резервация на места за отдих дори има графа „любимци”, в която собствениците могат да посочат дали забраняват или позволяват присъствието на любимци.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg