През последните седмици интернет пространството беше залято от безброй снимки на симпатичното бебе Йода. Дори тези, които не са запознати с "Междузвездни войни", не успяха да устоят на чара му. Героят е част от сериала "The Mandalorian". Продукцията на "Дисни" стартира на 12 ноември и се радва на голям интерес.

Въпреки високия рейтинг сериозен конкурент на бебето Йода се оказва "Вещерът". Фентъзи поредицата на Netflix с Хенри Кавил в главната роля задмина "The Mandalorian" по гледания и се превърна в топ глобален сериал миналата седмица. Премиерата на "Вещерът" беше на 20 декември. "The Witcher" е начело в класацията в САЩ, с почти 127 милиона търсения в сравнение със 115 милиона търсения за "The Mandalorian" тази седмица. Сериалът е базиран на фентъзи романа на полския автор Анджей Сапковски.

"Вещерът" е най-търсената телевизионна поредица в света във всички платформи, според данните от компанията Parrot Analytics. Класирането на компанията се основава на "изрази на търсене". Това е глобално стандартизирана единица за измерване на телевизия, която да отразява желанието, ангажираността и гледаемостта на даден сериал.

 

Успехът на "Вещерът" е повече от впечатляващ, тъй като поредицата с бебе Йода задмина хитовия сериал "Stranger Things". Големият интерес сред зрителите идва на фона на лошите отзиви на критиците. Сагата, в която Хенри Кавил се бори с ужасяващи чудовища, има 59% критичен рейтинг в Rotten Tomatoes.