Много хора си мислят, че организиране на добро фирмено коледно парти е лесна задача. Най-напред е редно да си отговорим на въпроса какво целим с подобно събитие. Защо е важно да го организираме? Целта на годишното фирмено коледно парти е да покаже на служителите, че фирмата се грижи за тях, тоест иска да им пожелае весели празници и да им благодари за усилията, които ежедневно полагат.

Кое прави идеалното фирмено коледно фирмено парти успешно?
За да има успешно събитие, важно е да бъде планирано навреме (не в последния момент) и да се обърне внимание на отделните детайли по организацията.

Вкусна храна и подходящо място
Храната и мястото за вашето фирмено коледно парти са от ключово значение. Преди да ги изберете обаче, трябва да обърнете внимание на датата. Кога е най-подходящо да организирате събитието зависи от много неща. Преди всичко имайте предвид, че покрай празниците много хора решават да си вземат отпуска и да прекарат времето в трескава подготовка за края на годината. Не е добра идея да планирате коледното парти след 20-ти декември, защото шансът да дойдат всички е малък. Освен това, голяма част от хотелите и ресторантите ще са ангажирани (особено ако планувате да е извън града или в планината).

Най-подходящото време е седмицата преди 20-ти декември, като за предпочитане е да не бъде в петък, защото има вероятност много хора да не дойдат. Разбира се, това не е задължително и е строго специфично за отделната фирма.

Изборът на място за вашето фирмено коледно парти зависи от целта ви: дали по-скоро искате да сплотите екипа, да организиране и семинар/тиймбилдинг или просто да се почерпите в навечерието на изтичащата година. 

Относно храната е важно да проучите дали сред служителите ви има такива с хранителни алергии или непоносимост, за да го имате предвид при избора на меню. Алкохолът не трябва да бъде твърде много – по 1-2 чаши вино на човек са предостатъчни за добро настроение и приятни разговори.

Забавна част: музика, танци, игри
Не пропускайте да планирате и забавната част от мероприятието. Танците, песните и игрите създават приятна атмосфера и красиви спомени.

Украса и празнично настроение
За украсата може да се допитате до мястото за организиране на вашето фирмено коледно парти. Със сигурност ще има елха, но ако имате желание за нещо по-специфично, организирайте се навреме.

Размяна на подаръци и пожелания
Нещо, което е задължително на всяко фирмено коледно парти, е размяната на подаръци между служителите. Ако искате, може предварително да им направите Таен Дядо Коледа – игра, в която всеки тегли името на някои друг и отговаря за неговия подарък. В деня на размяната всеки отгатва от кого е получил подарък. Подобен род дейности създават празнично настроение и приятни емоции сред всички в духа на празниците. Затова не ги пропускайте.

Снимки за спомен и сближаване на колектива
Предколедните снимки са почти задължителни за идеалното фирмено коледно парти. Ако има възможност, подберете подходящ декор и професионален фотограф, който ще увековечи момента.